21 mei 2014

Kaas-zaden-pitten-koekje

Het is weer eens zover...
Ik heb ergens iets gelezen, 
weet niet meer precies hoe de receptuur was....
Maar het idee wist ik nog wel
Dus maar eens gaan uitproberen
En hij is gelukt!
Het is een krokant koekje geworden door de zaden en pitten.



Recept Kaas-zaden-pitten-koekjes
1 koekje

7 plakjes kaas (geschaafd met de kaasschaaf)
1 eetlepel sesamzaad
1 eetlepel zonnebloempitten
peper
optioneel
paprikakruiden, 
verse groene kruiden
andere zaden en pitten

Leg de plakjes in een warme koekenpan.
Laat ze zachtjes smelten.



Als ze beginnen te smelten, strooi je de zaden, pitten en evt kruiden erover heen


De kaas die zacht is schep je om, en om en om en om.
Vorm er een koekje en draai deze geregeld om.


Bak het koekje langzaam goudbruin en licht krokant, dus duurt zeker een paar minuten.
Maak er evt meerdere tegelijk.


Laat het koekje uitlekken op een stuk keukenrol en smullen maar...
Erg lekker bij een kopje soep of een salade!

4 opmerkingen:

  1. Klinkt echt verrukkelijk!
    Ik maakte zoiets wel eens in de magnetron...
    maar ja...
    daar gaan zoveel beroerde verhalen over rond.
    Daarom ben ik zo blij dat jij het mij voordoet in een KOEKENPAN :-)
    DANKJEWEL!
    Dit werkt dus ook :-)

    LIEFS, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi,
    wat voor kaas gebruik je?
    ik heb ze geprobeerd maar krijg ze niet hard /goudbruin. Ze blijven zacht/gesmolten

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi
      Ik heb denk ik jong belegen kaas gebruikt. Die heb ik namelijk altijd in huis. Ik denk dat je wat langer door zult moeten bakken...
      Succes ermee

      Verwijderen