19 juni 2014

Tarte tartin met paprika

Tarte tartin alleen zoet?
Alleen als taart?
Nee joh!
Je kan ook hel makkelijk hartige tarte tartins maken en de smaak is zeker heerlijk...


Deze tarte tartins aten wij bij een salade, maar ze zouden het ook erg goed doen als voorgerecht...

Recept Tarte tartin met paprika
2 personen, je kan ook een grotere maken in 1 grote ovenschaal, maar pas dan wel de oventijden aan.

1 paprika
1/2 ui
4 blaadjes rucola
wat verse kruiden zoals, tijm, basilicum en bieslook
wat geraspte kaas
1 of 2 velletjes bladerdeeg (hangt een beetje van de grote van je schaaltjes af, ik kon het er met 1 af)
peper en zout

Vet 2 kleine ovenschaaltjes in met wat boter.
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Snijd de paprika in dunne reepjes en ui in smalle ringen.
Verwarm wat olie in een pan en bak de paprika en de uien zacht en gaar.


Verdeel de gebakken uien en paprika's over de schaaltjes.
Leg daarop de wat kleiner gescheurde stukjes rucola, de kruiden.

Rasp als laatste wat kaas erover heen.

Snijd het bladerdeeg doormidden en leg dat over het schaaltje heen.
Stop de overhangende restjes tussen de vulling en het schaaltje in (net zoals je je dekbed instopt ;)..).


Prik gaatjes in de bovenkant.

Bak ze in 20-25 minuten gaar en goudbruin in de oven.
Zet de tarte tartins op een bordje en eet smakelijk! Erg lekker met wat salade






2 opmerkingen:

  1. Wow...
    dat ziet er verrukkelijk uit!!!
    Wat heb je dit leuk bedacht :-)

    Ik vind van mijzelf dat ik moet wachten tot onze paprika's goed zijn :-(
    Dat is mijn uitdaging momenteel...
    Echt koken met wat ik heb :-)

    DANK voor je inspiratie!

    LIEFS, Suzanne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh ja doen met wat je hebt.... lastig, maar wordt vanzelf weer makkelijker, naarmate het seizoen langer duurt ;)
      Liefs

      Verwijderen