16 december 2014

Kerst-Menu .....Dessert: Mango-Yoghurt-Mousse

Op zoek naar een toetje als afsluiting van een feestelijk kerstmenu?
Zoek niet verder....

want dit is een heerlijk toetje
luchtig, 
zoet, 
maar niet machtig zoals een chocolade mousse...
en nog eens verantwoord ook

een geweldige afsluiting van een feestelijk kerstmenu!
kan natuurlijk ook gewoon een op een doordeweekse dag na een prakkie :)


Recept Mango-Yoghurt-Mousse
4 personen

3 blaadjes gelatine
200 gram mango
250 gram Griekse yoghurt
1 eetlepel vanille extract
2 eiwitten
1 eetlepel poedersuiker
optioneel: chocolade blaadjes, extra mango en munt

Week de gelatine blaadjes in koude water.
Snijd het vruchtvlees van de mango af en pureer dit.
Klop het eiwit lobbig, voeg dan de poedersuiker toe en klopt het heel erg stijf.
Meng de yoghurt, gepureerde mango en het vanille extract goed door elkaar.


Breng 4 eetlepels water aan de kook. 
Zet het gas laag, knijp de gelatine blaadjes uit en laat de blaadjes oplossen in het warme water, maar laat het niet meer koken.
Haal de pan van het gas en laat het iets afkoelen.


Spatel het dan door het mango-yoghurt mengsel en zorg ervoor dat het goed vermengd is.
Als laatst spatel je de stijve eiwitten door het mango-yoghurt mengsel.


Verdeel het over de schaaltjes en laat het minimaal 2 uur opstijven.




Voor het serveren kan je deze mousse garneren met wat decoratie chocolade, muntblaadjes en een schijfje mango...

Eet smakelijk!

2 opmerkingen: