11 december 2014

Kerst-Menu... Pangasiusfilet met een romige saus van garnalen en citroen

Zelf lust ik geen vis... maar mijn 2 mannen zijn er dol op ...
Dus ook voor deze kerstserie maakte ik graag een luxe vis gerecht...
Vonden ze natuurlijk helemaal niet erg die 2 mannen ;)...
















'
Recept Pangasiusfilet met een romige saus van garnalen en citroen
2 personen

2 pangasiusfilet
10-14 garnalen (ik gebruikte een zak uit de diepvries)
1 lente uitje
100 gram creme fraich
witte wijn
peper en zout
theelepel citroen rasp
citroen sap

Rasp de citroen.
Snijd het lente uitje fijn.
Bak de garnalen in een hete koekenpan met wat olie, gaar. 
Doe deze in een bakje apart en houdt ze warm.
Bestrooi de pangasiusfilet royaal met peper en zout.
Verhit olie in de pan in 5-10 minuten gaar (dit is afhankelijk van de dikte van je filet).
Neem de filets uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie.
Blus het bakvet af met een scheutje witte wijn.
Voeg nu de creme fraich toe, laat deze smelten.
Laat de saus wat inkoken tot een lekkere dikke saus.
Voeg de citroenrasp en de helft van het lente uitje toe.
Verwarm dit goed door.
Nu moet je even proeven.... mis je nog wat citroensmaak? Voeg dan nog wat citroensap toe. Te veel citroen? Leng de saus dan aan met wat extra wijn en creme fraich. Voeg nu ook nog wat peper en zout toe.
Als de saus goed op smaak is mogen de garnalen erbij.


Saus in een mooi schaaltje, 
vis op een mooi bord, 
beetje saus erover... 
lente uitje erover verdelen... 
klaar...




Kan zo op de feestelijke tafel erbij!

4 opmerkingen:

  1. en ls je nu geen witte wijn hebt ? is er een alternatief wat ik zou kunnen gebruiken?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik vind witte wijn erin persoonlijk het lekkerst, zou zeggen koop zo'n klein flesje en maak wat vaker een sausje met wijn erin... ;). Je zou ook bouillon kunnen gebruiken, maar de smaak is dan uiteraard wel anders.
    Succes ermee!
    Groetjes Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik zou voor jouw mannen toch kabeljauw kiezen. Pangasius wordt gekweekt in vieze bassins vol antibiotica...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat Lin zegt! Ik denk bij pangasius al snel aan radioactief besmette visjes. Gekweekte vis is ook niet zo best eigenlijk...

    BeantwoordenVerwijderen