3 december 2014

Kerst-Menu... Tafeldecoratie


In kookbladen zie je altijd de meest mooie gedekte tafels, 
eerlijk is eerlijk dat doe ik eigenlijk nooit...
ja, soms bij speciale dinertjes.
Maar nu ik foto's aan het maken was voor deze serie, 
leek het mij ook leuk om het ook eens te proberen.



Ik wil voor zulke dingen geen geld uitgeven,
begin november ging ik dus al aan de slag met kerstballen, sterren
en rode takjes...


Alles wat je hier op de foto's ziet komt bij de Action vandaan of Intratuin
en dus uit eigen voorraad.
Een tafelkleed heb ik nu niet gebruikt
en het effect van onze witte tafel juist naar voren laten komen...

Later bedacht ik nog een ander leuke tafelversiering...
kijk maar...


wederom met allerlei spullen die ergens uit huis kwamen...


Een goed oplettende lezeres viel het van de week al op....
als ik de tafel dek, let ik niet op de etiquette wat betreft bestek...
als het er maar mooi uit ziet en logisch ligt qua tafel indeling ;)
Als jullie het nou wel op de officiele manier willen doen... hieronder een makkelijk geheugen steuntje



Dekken jullie de tafel met kerst altijd extra feestelijk?

8 opmerkingen:

  1. Dat ziet er gezellig uit! Ik dek de tafel met kerst wel feestelijk met lichtjes ed maar ook allemaal uit eigen voorraad, net als jij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gezellig altijd he!
      En vooral als 't uit voorraad kan ;)

      Verwijderen
  2. Ik dek wel feestelijk, maar heb niet zoveel borden ed om het eruit te laten zien zoals je ziet in winkels of tijdschriften. Mooie kaarsen en een leuk zelfgemaakt menukaartje maken het vaak al erg leuk, vooral omdat je ziet dat iemand er aandacht aan heeft besteed. http://crochetcookingandmore.blogspot.nl/2013/12/kerstdagen.html#more
    Ilse, het ziet er superleuk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik gebruik met speciale gelegenheden en feestdagen een servies wat mn overgrootoma kreeg toen ze ging trouwen. Bij dat servies heb je weinig nodig om het feestelijk te maken, het is een chique servies. Een mooi menukaartje, dinerkaarsen erbij..:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat leuk! Ik maak meestal tafeldecoratie voor etentje van de ouderen in onze kerk. 60 servetringen, menu-kaartjes, bloemstukje en windlichtje. En ja dan doe ik t voor thuis ook gelijk. Vandaag alles klaargemaakt. Morgen aan de slag!
    En nu zag ik dat ik de lepel en vork voor het dessert verkeerd neer leg. Inderdaad als alles maar t zelfde ligt.
    Bedankt weer voor je leuke ideeën!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het oog wil ook wat en aandacht besteden aan een feestelijk gedekte tafel geeft altijd dat extra sfeertje.
    Denk er eigenlijk nooit bij na wanneer ik het bestek en glaswerk naast en boven de borden leg/zet ,het is bij mij automatisme en op de manier zoals bij jou geheugensteuntje.
    Maar een ieder mag het van mij op de manier doen zoals zij/hij wil.
    Het was geenszinds mijn bedoeling om jou de les te lezen.

    Het is in westerse landen standaard gebruikelijk dat je eet met mes en vork,
    maar wanneer wij Aziatische gerechten met rijst etc. eten doen we dat met lepel in linkerhand en vork in rechterhand als hulpmiddeltje om van alles wat op lepel te schuiven.Heb die manier van eten overgenomen van mijn Thaise schoondochter en ik vind het lekker eten op die wijze.

    Lieve groet.Ger


    BeantwoordenVerwijderen
  6. Chique tafel geworden Ilse, kerst is al voorbij maar raak bijna weer in de kerstsfeer als ik erna kijk haha! Wij hebben een klein eetcafeetje maar voor de kerst had ik speciale tabletop items gehaald voor een extra chique uitstraling. Helaas niet uit eigen voorraad, maar volgend jaar dus wel... investering dus! Daar moeten we dus wel volgens de regeltjes de tafel dekken maar thuis maakt t bij ons ook niet uit, zolang het er maar ligt natuurlijk. Leuk gedaan zo hoor!

    BeantwoordenVerwijderen