4 december 2014

Kerst-Menu... Voorgerecht: Champignonssoep met hamstengels

Een heerlijk klassiek voorgerecht... soep...
lekker... altijd lekker....
zeker champignonsoep


Ook bij dit recept geef ik de ingrediënten voor 1 persoon, 
pas het aan naar de hoeveelheid die je nodig hebt


Recept Champignonsoep met hamstengels
1 persoon

100 gram champignons en/of kastanje champignons
halve ui
olie
peper en zout
half teentje knoflook
witte wijn
100 ml slagroom
75 ml bouillon vers of van een blokje
1 lente uitje
1 soepstengel
1 plak coburger ham
basilicum
snufje Italiaanse kruiden

Borstel alle champignons schoon en snijd ze in smalle plakjes.
Snipper het uitje en pers de knoflook uit.
Verhit een koekenpan en bak hierin de champignons tot ze mooi zacht en lichtbruin zijn.


Bak dan ook de ui zachtjes mee tot deze glazig is.
Blus de champignons af met wat witte wijn en voeg dan de bouillon en de slagroom toe.
Voeg peper en zout toe en een flinke snuf Italiaanse kruiden.
Omwikkel ondertussen de soepstengel met de ham.
Snij de lente ui en de basilicm in fijne reepjes.
Schep de soep in de kommen, verdeel de lente ui en basilicum over de soep.
Leg als laatste de soepstengel op de kom....
Nou is het lekkers als je de soepstengel met ham in de soep doopt... oei oei... dat is echt smullen :)


2 opmerkingen:

  1. Verrukkelijk, dat kan niet missen hoor... dank voor je duidelijke uitleg. Ik ga deze zeker een keer maken, maar voor ons kerstmenu kozen we knoflooksoep... ik ben heel benieuwd...
    Ik wens je een heel fijne avond,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen