5 januari 2015

De beste afvaltip voor na de feestdagen...

Dit bord kwam ik al een tijdje geleden ergens tegen en
moest er gewoon een foto van maken :)
Want is het niet de waarheid als een koe?
....
maar wat is het moeilijk in de praktijk, 
zeker na de feestdagen....
toch?


Na jaren goed op gewicht te blijven, moet ik nu toch echt weer even een tijdje gaan lijnen...
Oorzaak? De feestdagen?
Nee niet de feestdagen... "Gewoon" stom een tijd lang teveel gesnoept....
En toen ineens 5 kilo extra aan... en die wil ik er weer af hebben.
Dus de komende tijd geen koekjes, of chocolade, chips, patat, dropjes... enz...
Oei... want tja dat ging er de laatste tijd toch zeer gemakkelijk in.
En zo werd af en toe wat lekkers een gewoonte...en die gewoonte daar wilde ik niet meer mee stoppen. Nu dus wel!
De winter vind ik altijd wel weer een lastige tijd om te lijnen, maar aan de andere kant op het weekmenu heb ik nu allerlei lekkere quiches gezet, daar heb ik ook weer heel veel trek in...

Jullie nog goede tips voor zo vlak na de feestdagen??

10 opmerkingen:

 1. Gewoon weer gezond eten. In de kerstvakantie koop ik altijd extra dingen. Zachte drop is het ergst. Het meest verleidelijk voor mij. Nu koop ik het niet meer. Ik drink nu weer gewoon water, niet te veel koffie en bruin brood. (geen oliebollen meer als ontbijt). Succes. Ik denk dat heel veel mensen dit hebben :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke tip! Inlijsten! Voor mij hoort daar in elk geval ook veel beweging bij. Dus ik ben weer gaan hardlopen, wandelen, zwemmen... Kijken hoe lang ik het volhou... Maar dat motiveert wel om gezond en niet te zoet te eten en veel water te drinken. Anders is al het "werk"voor niets geweest...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lopend boodschappen doen. Ten eerste kan je niet teveel meenemen (in een rugzak is het handigst) en ten tweede moet je dus vaker en zijn al die wandelingetjes goede vorm van bewegen.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Ilse,

  Ik volg al een tijd lang twee blogs. Een daarvan is die van jou (ook al ben ik geen trouwe schrijver.. ik ben wel een trouwe lezer!), en www.optimavita.nl , dat vind ik echt een ontzettend leuke blog die op heel positieve manier gezond leven stimuleert.

  Geen trouwe schrijver dus, maar aangezien ik al zo veel heerlijke recepten van je heb gekregen via deze weg, nu dan een tip van mij ;)
  En succes met lijnen, wees niet te streng voor jezelf, dan is het veel moeilijker vol te houden. Plan bijvoorbeeld 2 genietmomentjes in een week! ;)

  Groetjes Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ..aangezien ik nu toch actief ben op je blog, heb ik meteen maar even m'n profiel bijgewerkt, zodat er ook netjes een foto naast staat.. (..als het tenminste gelukt is)

   Verwijderen
  2. Is gelukt hoor! ;) en die genietmomentjes, plan ik iedere dag hoor ;)
   Ben destijds 18 kilo afgevallen dus, dit moet ook lukken....
   leuk dat je al zo'n tijd meeleest!
   Groetjes Ilse

   Verwijderen
 5. Opschrijven wat je eet werkt hier ook vaak als stimulans. Je kan kritisch kijken of alles in balans is en je wilt toch niet al die koekjes opschrijven ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier hetzelfde probleem. Ook zo'n 3 kg die ik eraf wil hebben. Bah dat gezeur weer met dat lijnen! Een hele poos riep ik dat ik er nooit meer zou gaan lijnen. Afgelopen week een dagje wezen shoppen. Erg leuk maar die stomme spiegels in die paskamers...... Werd eens mooi met mn neus op de feiten gedrukt. Nog even motivatie vinden.
  Als tip: Gewoon geen koek en snoep in huis halen! Kun je het ook niet opeten :) Ik probeer wel verantwoorde koekjes te bakken o.i.d anders ga ik het niet volhouden.
  Heel veel succes met lijnen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook ooit lang gelijnd? Ik ook hoor, is toen 18 kilo afgegaan... Heerlijk, toen met mezelf een gewicht afgesproken waar ik echt niet boven wilde zitten... heb ik lang volgehouden, maar nu zit ik er net boven, Dus tijd om de afspraak met mezelf na te komen.
   Groetjes!

   Verwijderen
 7. Ja voor de kinderen er waren 7,5 kg afgevallen. Inmiddels zit er wel weer 3 aan denk ik. Ga mn best doen om ze er weer af te krijgen. Maar niet met een dieet. Gewoon door de tussendoortjes te laten staan.
  Fijne dag vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen