13 maart 2015

Varkenshaas Italian Style

Een heerlijk vleesgerecht voor als je eens iets bijzonders wilt maken.

Hoe ik erop kwam?
Geen idee... 


Maar lekker wat het zeker.
Serveer het met gekookte pasta en wat salade en bv broccoli of groene asperges

Recept Varkenshaas Italian Style
2 personen

1 lange varkenshaas
2 plakken rauwe ham (ik had coburger omdat deze groot is)
halve bol mozzarella
6 blaadjes basilicum
1 eetlepel pesto of tapenade
3 zongedroogde tomaatjes
6 olijven (kan ook zonder)
2 theelepels Italiaanse kruiden
cocktailprikkertjes

Snijd de varkenshaas eerst in 2 stukken en snijd deze stukken overdwars open en leg ze open neer.


Snijd de mozzarella in dunne plakjes, de olijven in ringetjes en de tomaatjes in reepjes en zet de overige ingrediënten klaar.


Beleg een kant van de varkenshaas met 3 plakjes mozzarella, verdeel daaroverheen de kruiden en de basilicum.
Smeer de andere kant van de varkenshaas in met pesto of net als ik met tapenade.


Daaroverheen verdeel je de zongedroogde tomaten en olijven.


Klap de varkenshaas dicht, rol hem stevig in de ham en zet dit vast met de prikkers.



Verhit wat boter of olie in een pan en bak hierin de varkenshaasjes in ongeveer 15 minuten gaar.
Houd daarbij rekening dat de garing bij ieder stuk vlees weer anders is... 


4 opmerkingen:

  1. Lijkt me een HEEEEEEERLIJK recept. Ik ben blij dat ik daar via via via via terecht ben gekomen. Ga zo door Ilse, ik blijf die lekker recepten zoeken en bekijken. Vanavond ga ik het maken, wordt vast een feestje. Thanks, Margriet......

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Margriet, wat een leuk berichtje!! EN ja het is heerlijk en wat je schrijft een feestje op je bord :)
      Smakelijk alvast ;)
      Ilse

      Verwijderen
  2. dit ziet er overheerlijk uit! Goeie uitleg en zeer makkelijk met de foto's. Zal ik zeker eens proberen te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je en voor dan alvast eet smakelijk :)

      Verwijderen