30 juni 2015

Zomervakantie tip (10) Tips van lezers en mijn vergeten tips...

Ik heb tijdens deze serie gevraagd wat jullie tips zijn en dat ik deze dan ook zou publiceren... Er kwamen wel wat tips binnen en ook daar zaten weer hele leuke dingen tussen!

Blogster Jedidja
had nog een erg leuke manier van aftellen voorbijzien komen


Bianca, mailde me een groot document vol met allerlei leuke spelletjes voor op de reis naar je vakantie. Hieronder een tip uitgelicht want ik vond deze zo leuk....

Kijkspelletje: Schat!

Je kunt dit spel het beste overdag spelen. Een speler kiest 'in zijn hoofd' iets dat hij in het landschap of op de weg ziet. Een fietser, een kerk... Hij mag het in ieder geval aan niemand vertellen.
Elke keer dat de speler zijn 'schat' ziet zegt hij: 'Schat!'
De andere spelers moeten raden wat de 'schat' is.
Kinderen zijn dol op 'kijken' maar zorg ervoor dat de 'schat' niet te moeilijk te vinden is; daar worden ze moe van!

De rest van het document mocht ik delen met jullie en kan je via deze link bekijken.Zelf kwam ik er achter dat ik ook nog een tip vergeten was. Ieder jaar maak ik een kinderroute kaart. Een A4tje met daarop de grote steden waar je langskomt richting je vakantie adres. Als je er eentje passeert kunnen ze die afstrepen. Dat vinden ze bij ons erg leuk en vragen ze niet al na 10 minuten hoelang het nog duurt... want ze weten dat we eerst nog langs heel wat plaatsen moeten rijden.

Ook pak ik altijd wat kadootjes in voor onderweg.
En geloof me ik pak de gekste dingen in, maar het geeft net weer wat afleiding en dat is altijd feest. Wat ik dan inpak? Vaak pak ik sowieso een doosje snoepjes in en een pakje drinken. Soms heb ik al maanden eerder een leuke dvd in de uitverkoop gescoord, die mag dan mee als kadootje en kan dan worden gekeken. Vaak doe ik ook een rondje langs de action en koop voor een habbekrats wat simpele kadootjes waar ze zittend mee uit de voeten kunnen. Voordeel van deze kadootjes is dat ze er tijdens de hele vakantie mee spelen. Vorig jaar had ik een dieren kwartet gekocht en dat hebben ze uren zitten doen... jullie snappen dat ik nu een ander soort kwartet gekocht heb ;)...

Het Is Zomer! / Lak aan de regels / neem alle tijd / negeer je hoofd / Volg je hart XXmiek!

Een tip van een andere lezer, was een spelletje. Haar kinderen spelen een "rijd-mee-spelletje".... Bij iedere brug gaan ze iets omhoog van hun stoeltjes om over de brug te gaan. Bij ieder viaduct bukken ze om eronder door te gaan. Bij iedere bocht hangen ze mee. Haar kids zijn er een hele tijd zoet mee...en dat geloof ik graag, want onze jongens verzinnen ook vaak van zulk soort spelletjes... Bv je verstoppen voor iedere rode auto... En ineens ben je weer een half uur verder ;)

Een tip van Ineke, 
Er is een website: krokotak. In het engels maar hele leuke knutsel site voor kinderen. Natuurlijk heb ik even gekeken en er staan inderdaad hele leuke dingen op!

Tip van lezer Ineke...(misschien wel dezelfde al van de bovenstaande tip?)
Oude fotorolletjes doosjes die kan je ook goed gebruiken om kruiden in mee te nemen. Gelijk nog een tip waar je ze kan vinden, waarschijnlijk hebben fotowinkels ze nog wel... volgens Ineke... 

Nog een allerlaatste tip...
Deze flessen van het merk Sigg kochten wij vorig jaar en we zijn er helemaal aan verslingerd. Prijzig zijn ze wel, maar je doet er jaren en jaren mee en het houdt op een tropische dag heel de dag je drinken steenkoud, tenminste als je er een isolerende hoes bij koopt. Vorig jaar konden we makkelijk melk en sap meenemen in onze rugtas en dat was super lekker ipv heel de dag water, want een beetje smaak is toch ook wel erg lekker! We kwamen er achter dat de flessen in Duitsland goedkoper zijn, dus kijk daar even als je er misschien toch bent.Update....
tip van Anoniem
Je kunt ook een klein flesje ranja meenemen en een limonadefles water en dan kun je onderweg daar lekkere limonade van maken. Zo kun je dat ook doen met warm water en een pakje "cup a soup", om je zoutgehalte op peil te houden. Dan krijg je vocht en zout binnen...wordt je niet zo flauw..;))

Ik kreeg nog een mailtje van Bianca.... met nog meer leuke tips...
-stoepkrijten wordt weer even heel anders als je met elkaar een dierentuin gaat tekenen.
-fietstocht langs de speeltuintjes in een plaats in de buurt,
-Buiten in het zonnetje met een teiltje, speelgoed wassen en op een handdoek laten drogen. kinderen vinden het knoeien met sop erg leuk.
-kinderen elkaar laten schminken, of mama (ieder een helft van het gezicht) 
- met afplaktape op het laminaat, weggetjes, hokken voor dieren maken en hier dan heerlijk mee spelen.
Ook had ze nog wat leuke links...
__________________________________________________

Bedankt Allemaal!!!

Mocht je nu denken oh ik had ook nog een tip...
geen probleem laat de tip maar als reactie achter en ik zal ze nog in deze blog verwerken!4 opmerkingen:

 1. Hoi Ilse,

  Je kunt ook een klein flesje ranja meenemen en een limonadefles water en dan kun je onderweg daar lekkere limonade van maken. Zo kun je dat ook doen met warm water en een pakje "cup a soup", om je zoutgehalte op peil te houden. Dan krijg je vocht en zout binnen...wordt je niet zo flauw..;))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nog even dit, vergat ik net..

  Je kunt de fles water bij elke stop/benzinestation vullen met fris water of de fles een nacht van te voren in de vriezer leggen, dan heb je na een paar uur rijden heerlijk koel water.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. luisterboeken lenen bij de bieb kan voor kinderen en volwassenen.
  zo leuk dat wij een keer de camping voorbij reden omdat mijn man naar het boek aan t luisteren was en geen erg erin had dat we er al waren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. isolerende flesjes kun je ook bij de kringloop treffen.
  wel even de sluiting controleren op lekdichtheid!

  BeantwoordenVerwijderen