28 december 2015

To do today: Oliebollen en appelbeignets bakken....

Vandaag staat hier thuis oliebollen bakken op het programma...
De afgelopen dagen ben ik vrij geweest, maar oudjaarsdag mag ik weer werken...Leuke dagen zijn dat om te werken, al voel je rond middernacht goed dat je al sinds 7 uur bezig bent, maar vooruit... dat is nu nog niet... 

Nu is het dus wel tijd om lekkere oliebollen te bakken, dat begint al een echte traditie te worden... De jongens weten al hoe het werkt. Lekker lang in hun pyjama rommelen, extra dik aankleden omdat alles openstaat voor het luchten, leuke film kijken... en natuurlijk zijn de eerste warme bollen voor mijn mannetjes... 


Voor de oliebollen en beignets maak ik gebruik van recepten van anderen.
Hier kan je lezen welke ik gebruik en in welke verhoudingen en hoeveelheden....

Als ze afgekoeld zijn gaan ze gelijk de vriezer in en op oudjaarsdag laat ik ze op het gemak ontdooien, 's avonds even in een warme oven opwarmen en ze zijn alsof ze vers uit de pan komen... 


Bakken jullie ook jullie oliebollen zelf?

12 opmerkingen:

 1. Nee, helaas niet. Was bij ons thuis, vroeger, ook een traditie. Honderden oliebollen en appelbeignets werden er gebakken. Mijn vader stond voor dag en dauw op, er werd een laken voor een deurgat gehangen dat vochtig werd gehouden zodat de geur niet door het hele huis zou trekken.. maar, je kon wel heel voorzichtig langs dat laken op een oliebol jatten :D Sweet memories!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het wel eens gedaan. Maar eigenlijk eten wij nooit zoveel oliebollen, dus vind ik het eigenlijk altijd een beetje zonde van de moeite...
  Maar wie weet dit jaar toch maar weer eens! Er zat nl. wel een pak oliebollenmix in het kerstpakket van mijn man...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben zijn zus bakt altijd op oudjaarsdag oliebollen voor iedereen die langs wil komen. Ze houden soort open huis voor de hele familie dus iedereen komt even langs om een gelukkig nieuwjaar te wensen en een paar oliebollen te eten. Heel gezellige instuif altijd.
  Zelf heb ik ze nog nooit gebakken.
  Fijne avond,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op hoeveel graden en hoe lang gaan ze bij jou in de oven?
  Ik maak het beslag en mijn man bakt ze.
  We hebben er altijd te veel dus invriezen lijkt me wel wat.


  Fijne jaarwisseling.
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 150 graden en ongeveer een kwartiertje.
   Succes ermee!

   Verwijderen
 5. Wat leuk! Mijn vader bakte vroeger ook emmers vol. En appel- en ananasflappen. Heerlijk! Ik heb ze zelf nog nooit gebakken. Wie weet doen we dan nog een keer. Dit jaar niet in elk geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha Ilse, Ik heb vorig jaar ook zelf gebakken n.a.v. jouw enthousiast blog en het zelfde recept gebruikt. Ze waren zo lekker dat mijn man er veel te veel gegeten had en er last van kreeg.....
  Dochterlief loopt al de hele maand te vragen ga je weer zelf oliebollen bakken mam ze waren zoooooo lekker!!!!
  Dus ik denk dat het er wel weer van gaat komen.
  Een hele fijne jaarwisseling. Gods zegen voor het nieuwe jaar.
  Groetjes,
  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ellen... het is natuurlijk niet leuk, maar toch moest ik er wel om grinniken :).... arme man... dit maar een ander recept gebruiken :P. Dank je voor je wensen en jullie ook een fijne jaarwisseling!

   Verwijderen
 7. Mijn moeder maakte vroeger oliebollen toen iedereen nog thuis woonde.
  Ik maak ze zelf niet, dit jaar is mijn man vrij donderdag en ik moet werken. Hij heeft de taak om lekkere oliebollen te halen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Elk jaar neem ik t me voor...nog steeds niet gedaan. Eigenlijk vanwege het feit dat ik geen zin heb in de geur in huis en het reit dat je heke keuken vet wordt 😂. Wil t een x buiten gaan doen. Kookplaat kopen en dan dikke trui aan en bakken maar.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Elk jaar neem ik t me voor...nog steeds niet gedaan. Eigenlijk vanwege het feit dat ik geen zin heb in de geur in huis en het reit dat je heke keuken vet wordt 😂. Wil t een x buiten gaan doen. Kookplaat kopen en dan dikke trui aan en bakken maar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik doe het al jaren in huis, ramen en deuren open en manlief ruikt als hij 's avonds thuiskomt nooit wat... de keuken krijgt dan gelijk een goede sopbeurt... ik wil juist niet buitenstaan :)
   SUcces

   Verwijderen