28 januari 2016

Ovengebakken havermout met appel en rozijnen


Deze ovengebakken havermout maakte ik als ontbijt voor mijn mannen.
Lekker voor als het koud is...
we geen zin hebben om op de fiets te stappen...
lekker eens wat anders dan anders...
want ontbijten is hier nou eenmaal niet onze favoriete bezigheid.
Het komt wel eens voor al we vrij zijn, dat iedereen vergeet te ontbijten...
De jongen zijn dan al eerder wakker dan wij en lekker aan het spelen, 
wij komen dan op het gemak uit bed, zetten een wasje aan, stappen onder de douch, spelen even op onze knieën mde... en dan ineens zien we de klok... en vragen we eens voorzichtig, hebben jullie al gegeten?... (dat doen ze normaal altijd zelf) "Oh nee" klinkt het dan vaak... "helemaal vergeten".... en ze spelen weer lekker verder... dusss... echt ontbijters zijn we allemaal niet...

Maar goed... met dit ontbijt kan je een koude lange dag op school goed aan!


Recept Ovengebakken havermout met appel en rozijnen
4 personen

130 graden havermout
150 gram water
3 eetlepels agave siroop of honing
1 eetlepel koekkruiden
1 appel
1 eetlepel lijnzaad
handje rozijnen
snuf zout
1 theelepel bakpoeder
3 eieren

Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier. 
Snijd de appel in kleine blokjes.
Klop de eieren los.
Meng dan alle droge ingrediënten met elkaar en doe dat ook met de vloeibare ingrediënten.
Voeg ze bij elkaar en roer het goed door.


Als laatste roer je de appel en de rozijntjes erdoor.
Schenk de havermout in de bakvorm.


Bak de havermout af in 25 minuten goudbruin en gaar. 


Zie je die stukjes appel zitten?
Mijn mannen aten hem warm met wat boter...
en het was muisstil.... 
dat zegt genoeg toch?


sorry de foto's zijn bij slecht licht genomen...



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen