15 februari 2016

DIY: Kadolabels maken met klei

In de herfstvakantie was ik op visite bij Julia van de blog Gezinsleven
Al tijden hadden we contact en wilde elkaar graag een keer ontmoeten. Alleen wonen we op een goed uur rijden van elkaar, dus dat moet je wel even plannen...  Maar het was zover en omdat ik op visite ging nam ik een kadootje mee.. Echt iets uit mijn keukentje... en als verrassing kreeg ik van Julia ook zomaar een kadootje. Daar hing een erg leuk label aan. Dat had ze zelf gemaakt en inderdaad die had ook wel eens op haar blog voorbij zien komen. Maar in het echt aan een kadootje was het toch ook wel erg leuk!

Dat moedigde mij aan om ze ook zelf te gaan proberen en dat deed ik een paar maanden later (ja ik had het een beetje erg druk... dus dan blijft dat liggen). Ik kon alleen de klei die Julia gebruikte niet vinden. Ik kocht daarom luchtdrogende klei die een stenen uiterlijk zou krijgen.


anders dan in Julia's beschrijving moet je deze kleilabels gewoon laten drogen. Ik deed dit in een vochtige periode en duurde dus ook wel een tijdje (lees bijna een week) voor ze droog waren.


Eenmaal opgedroogd zijn ze wat lichter en matter. Er zit ook een lichte glinstering, zodat het op wat steen lijkt en doordat ik de randen bewust niet heel netjes afgesneden heb, hebben ze een wat robuuste uitstraling Touwtje erdoor en klaar om aan een kadootje te hangen. 
Heb jij wel een labels gemaakt van klei?

7 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee, ga ik ook eens mee aan de slag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeker, ik heb meerdere posten op mijn blog waarop ze staan. http://crochetcookingandmore.blogspot.nl/
  Blijft een leuk werkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, hier ook wel labels gemaakt van klei. Dan gebruikte ik de koekjes-uitstekers in verschillende vormen. Ook heel leuk om te doen. Maar deze met de tekst van koekjesstempels zijn ook prachtig. Even onthouden.
  Fijne nieuwe week,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk Ilse! Waar haal je die klei? Is dat gewoon bij de speelgoed winkel?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik maakte ze vorige week(vakantie)met mn 3jarig kleinkind,in wit aan de luchtdrogende klei.ze had er de ene dag plezier aan met ze te maken,ook met de koekjesstempel.en toen ze droog waren mocht ze die schilderen.we stuurden ze per post naar al wie ons lief is voor valentijn!groetjes uit belgie debora

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Erg leuk! Die ga ik zeker eens proberen..... Moet net deze week nog een afscheidstraktatie maken. Misschien lukt het me met deze leuke labels erbij.
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen