23 februari 2016

DIY: Kadootjes inpakken met wat extra aandacht

Kadootjes!
Over het algemeen geeft iedereen wel kadootje.
Wij ook, ik vind het leuk om kadootjes te geven, om iets uit te zoeken voor die persoon. Uit mijn eigen ervaring weet ik dat een persoonlijk uitgezocht kadootje erg leuk is om te ontvangen. Van de verpakking kan ik ook echt genieten. Winkels kunnen het vaak zo leuk inpakken...

Maar dat kan je natuurlijk ook zelf. Dus vandaag daarom een DIY met meerdere tips hoe je zelf kadootjes leuk in kan pakken, met net die extra persoonlijke touch, die het extra leuk maakt om het uit te pakken en een glimlach op de ontvanger zijn gezicht tovert!

Geld:
Ik geef niet graag geld weg...maar toegeven... het is vaak wel leuk om geld te krijgen, omdat je dan zelf iets groters kan kopen en zeker de kinderen vinden het ook erg leuk. Alleen geld geven... vind ik niet leuk... een envelopje? los in de hand? ... daar wil ik dus iets bijzonders mee doen.

Bij de action kan je "geld-doosjes" kopen... zijn niet duur en zien er leuk uit. 


Laatst heb ik ze eens anders gevuld....
en beide varianten zorgde voor een verraste en blijde lach... 
daar doe je het voor toch!

Deze eerste variant voor een kindje...Deze maakte ik voor een volwassene....
het doosje barstte nog niet open... een feestje in een doosje... :)


Kadobonnen:
Kadobonnen erg leuk om te krijgen, wederom minder leuk om weg te geven, maar met een beetje aandacht maak je er ook een leuk kadootje van... Veel heb je niet nodig... en de jarig is vast heel blij met je als hij het uitpakt :) en de stofzuiger nodig heeft   Dit kan je natuurlijk met alle mogelijke kadobonnen doen, als inhoud kan je ook serpentine of ballonnen gebruiken.


Kadootjes:
Voor de kerst pakte ik kadootjes in voor ons zelf. De kinderen krijgen altijd een boek of dvd met kerst. Deze pakte ik ook met wat meer aandacht in. Dit is natuurlijk specifiek voor de kerst, maar dit kan je ook doen met neutraal papier en een ander soort washi-tape. 

Een strak in gepakt boek, het bolletje wat erop zit kan je bij de Ikea kopen. Label met naam erop en een versieren met washi-tape... er is ook tape te koop met tekst... zoals deze... dan staatHetzelfde idee voor Thomas, alleen met een knipoog....
deze wiebeloogjes vinden ze geweldig en maakt dat ze al lachen voor ze het uitgepakt hebben :)Combineer eens grof touw en papieren lint... wikkel dit op diverse manieren om je kadootje heen... aan de achterkant goed vastplakken dan blijft het op zijn plek.


De kan met washi-tape ook heel leuk een vlaggenlijntje maken.
Plak een stukje tape van ongeveer 2 cm om het touwtje heen en knip evt een driehoekje eruit


 Door deze serie ben ik al veel anders gaan inpakken dan ik deed...
ook heb ik ondertussen al weer veel nieuwe inspiratie opgedaan!
Dus over een tijdje kan je een nieuw kadootjes inpakken blog verwachten...


2 opmerkingen:

  1. Leuk, bedankt!! Die oogjes en vlaggetjes erop ga ik zeker onthouden!!
    Groetjes, Mereike

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat toevallig! Ik heb laatst voor de middelste deze doosjes (gevuld met minimarsjes) als traktatie voor de juffen gegeven:).Leuk blogje weer Ilse!

    BeantwoordenVerwijderen