4 februari 2016

Moestuinseizoen is geopend :)

 Half januari begon het te kriebelen... 
We begonnen na te denken wat we op onze tuinen wilde zetten...
Ja dit jaar tuinen, want zoals jullie vorig jaar hier konden lezen hebben we sinds afgelopen najaar een eigen stukkie Hollandse klei. Dit jaar hebben we dus ipv 15-20 m2, 100 m2 te vullen...Heerlijk...

Maar toch tegelijk benauwd het dan een beetje omdat je eigenlijk niet meer weet wat je met die berg ruimte aan moet. Maar het kwam goed en we verzonnen een grote lijst van wat we wilde hebben en waar we dat dan neer gaan zetten... Thuis hebben we uiteraard ook nog onze tuin en deze willen we aanhouden en gebruiken voor dingen waar je bij wijze van spreken naast moet staan omdat het zo hard groeit. Dus sla, spinazie, courgettes komen hier thuis. Maar ik wilde ook heel graag een keer tuinbonen. En omdat deze lekker vroeg kunnen, mogen deze voor het eerst lekker dichtbij komen te staan :)...


Thuis hebben we uiteraard ook nog onze fruitstruikjes en boompjes... Wat we hebben staan? In de voortuin staan 2 perenboompjes en een witte druif. In de achtertuin een leipruim en een duo-appelboompje. Maar ook een blauwe druif, rabarber, aardbeien, 2 soorten frambozen en 3 soorten bessen.... dus alle snoepjes lekker dichtbij.

Eerlijk gezegd geen idee wat we dit jaar moeten verwachten van het tuinieren.... we hebben er veel zin in en sta open voor alle mogelijk tips :)

Tijdens de winter lag onze tuin thuis er zo bij...
2 weken later... ziet de rabarber er zo uit...nieuw leven!!!
7 opmerkingen:

 1. Heerlijk hé, die moestuinplannen maken! Hier is het eerste beetje al gezaaid en zelfs al boven de grond. We zaaien zo vroeg in het jaar nog niet te veel, maar wel iets: als we een mooi voorjaar hebben kun je dan al heel vroeg uit eigen tuin eten. Wordt het een koud/ nat voorjaar, dan is er niet te veel zaad verloren gegaan. 't Gaat vast helemaal goed komen met die tuin van jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi hoor!
  ps: jij hebt wel heel bijzondere rucola... (rucolla eerste foto ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Annemiek van Deurzen heeft een blog Consumindermijmeringen en heeft een boek "De eerlijke moestuin" geschreven. Misschien iets voor jou ter inspiratie?
  Ik geniet trouwens erg van je blog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal eens gaan kijken! En leuk dat je m'n blog leuk vind!

   Verwijderen
 4. Wat fijn he maken van nieuwe plannen. Ben er ook al weer lekker mee bezig, in de moestuin heb je elk jaar weer een nieuwe kans dat voelt heerlijk! Ik wil volgende week beginnen met zaaien nu heb ik al tuinkers en verse kruien in de vensterbank om in de stemming te komen.

  BeantwoordenVerwijderen