26 april 2016

Bananen invriezen

Veel fruit kan je goed invriezen, maar ontdooien levert vaak een soort paperige, nat en zacht fruit op. Niet echt lekker om nog te eten zou je denken... en dat klopt... Maar fruit vanuit de vriezer verwerk in smoothies. Waarom vries ik het in? Omdat het overrijp dreigt te worden, omdat het in de aanbieding is of omdat we er veel van hebben door bv de tuin. 

In dit geval met de bananen... deze waren in de aanbieding.. helaas doen ze het in Nederland niet zo goed, anders had ik allang een boom gezet ;). We liepen in de Makro en daar liepen we tegen bananen aan voor 50 cent de kilo. Dat is echt heel weinig... En ze waren misschien iets te rijp, maar absoluut niet overrijp of slecht.. We kochten 3,5 kilo om in te vriezen. 


Ik kreeg op Instagram vragen over hoe ik ze invroor... Nou eigenlijk heel simpel, maar toch wil ik het graag met jullie delen. Omdat ik meerdere reacties kreeg... Ik wil de bananen kunnen doseren en dat ze snel ontdooid zijn. Om zulke dingen in te vriezen heb ik toevallig een dienblad staan dat precies in de vriezer past. 

Ik sneed alle bananen in blokjes en legde de bananen "compleet" op het dienblad.De vriezer in... voor 3 uurtjes...


Dan haal je ze er weer uit en doe je ze allemaal los in de zak. De "complete" bananen zullen wat aan elkaar blijven plakken. Dit kan je zo laten of ze los breken van elkaar... Dat doe ik pas liever als ik ze daadwerkelijk nodig heb. Alles in een grote zak en weer terug in de vriezer...Als je een smoothie gaat maken, haal je goede hoeveelheid uit de zak, laat het ontdooien en blenderen maar :). 

Vriezen jullie wel eens fruit in voor smoothies?

4 opmerkingen:

  1. nee nog nooit gedaan. ik heb ook niet zo'n grote vriezer en die ligt al vol met vlees en ijs en dat soort dingen. Én een kant en klaar zak rood fruit van de lidl. die gebruik ik wel in smoothies en dan nog vers fruit erbij.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb nog nooit fruit ingevroren, maar dit ziet er heel goed en makkelijk uit! Dank je wel voor het delen van dit idee..

    BeantwoordenVerwijderen