7 juni 2016

DIY: Ontbijtmand als kado

Vrienden van ons waren 12,5 jaar getrouwd en gaven een feestje. Super om dit mee te mogen vieren met hen. Daarbij vierde ze ook nog een klein beetje beide verjaardagen mee.... Dus tijd om een leuk kadootje te verzinnen... Ontbijt op bed werd het!

Nee ik stond daar niet om 7 uur op de stoep met verse croissantjes en jus... Maar we stelde een mand samen waarmee ze alles in huis hadden om met hun 3 zoontjes te genieten van een super ontbijt met alles erop en eraan.


Het idee is niet nieuw. Ik werk als bloemist bij de Jumbo, maar op onze afdeling maken we ook kadopakketten. En ook van zulk soort ontbijtpakketten...maar op onze eigen trouwdag werden we door mijn schoonouders en kinderen verrast met zo'n mand en dat was toch zo geweldig leuk... 


Omdat ik het zelf zo leuk vond om te krijgen, dacht ik misschien is het wel leuk om hier te delen. ... Dus vandaag een kado DIY... Een ontbijtmand... Uiteraard moet je zelf beslissen hoeveel je erin doet en wat. Dus ik geef gewoon aan wat ik deed en trek daarna je eigen plan! Op die manier kan je het zo duur of goedkoop maken als jouw budget toelaat.

En ja ik schreef dat ik bij de Jumbo werk.... en toch zit het pakket vol met Plus producten... Hoe dat komt? Ik wilde 's ochtends voor het feestje het pakket in elkaar zetten en de Plus zit heerlijk makkelijk om de hoek. Dus ja ik kom bij de concurrent... ;)


Wat heb je nodig:
- iets om het in te doen.. een mand, een krat, een doos, een leuke tas...
- ontbijtspullen:
beschuit, ontbijtkoek, eierkoekoeken, brunchbroodjes, knackebrod, sinaasappelsap, roomboter, kleintjes jam en hagelslag(want die zijn zo schattig), druiven, kaas (kan je namelijk een tijdje uit de koelkast bewaren), eieren.
- overige spulletjes: 
bloemetjes in een schattig vaasje, ontbijtbordjes, servetten, glazen, 


Ik koos voor een pakket zonder overige spulletjes. Als basis nam ik een krat waar we onze sinaasappels in kopen. Deze kan je vaak gratis krijgen van de marktkoopman of in een supermarkt. Dus stoute schoenen aan en vraag het even en je hebt een geweldige leuke en stoere basis..

Deze krat vulde ik op met kranten die ik tot een prop duwde. Zorg ervoor dat hij goed vol zit met kranten, want zeker een pak sap is erg zwaar en drukt de kranten flink naar benenden.


Vul daarna de krat met al het lekkers wat je gekocht hebt!


Ik pakte hem nog in, in cellofaan folie, met een grote strik en een leuke kaart eraan konden we onze vrienden goed verrassen!

4 opmerkingen:

  1. Hoi Ilse, wat een leuk idee zo'n ontbijtmand/krat. En top dat je een kistje van sinaasappelen gebruikt. Mischien vind je deze tip ook leuk. Je houd immers van lekker knutselen. We hebben 4 kinderen en er werd dus ook druk getrakteerd op school. Ik gebruik voor alle traktaties een kratje waar aardbeien in zitten. Dat is een kratje met op elke hoek een"pilaartje" van hout. Daarop kan precies een keukenrol/ wc rol. Die beplak ik eerst bijv: als palmboom met crepepapier en gewoon bruin papier, als vuurtoren met wit papier en rode band en een rood"hoedje". Dan komen ze op de pilaren. Hiermee ga ik verder met de traktatie. Bijv met vuurtorens, vissersnet om het kratje, wat speelgoedvissen in het netje, schelpen, wat je maar bedenkt. En dan is de traktatie een zelf gevouwen papieren bootje met wat chipjes bijv. Je kan dan een heel leuk thema maken als traktatie. Lieve Ilse, heel veel plezier met knutselen ik hoop dat je weer een mooie dag hebt vandaag. Groetjes Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. is altijd leuk om te geven (en om te krijgen)doe ik altijd voor mn schoonma als die jarig is met ook pakje koffie bij,choco,smeerkaas enz..maar op die afbakbroodjes had ik nog niet gedacht,goed idee!
    die geniet daar telkens van want aan die leeftijd hebben ze ook alles en dit zijn dingen die ze toch gebruiken.groetjes debora

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Toen mijn oppas ging trouwen heb ik met de kinderen een ontbijt voor 2 gemaakt. Bij de kringloop kocht ik twee witte bordjes, kopjes, glazen en eierdopjes en die heb ik de kinderen laten beschilderen. ik zette alles op een dienblad en vulde het verder op met ontbijtproducten. In de kaart die er bij zat had ik het geld gedaan wat ze kregen voor hun trouwen. Ze vonden het een heel leuk idee en hebben ook echt van het servies gegeten.

    BeantwoordenVerwijderen