1 juli 2016

Goodbye... Juni




En dan is juni al ineens voorbij... Tijd om terug te kijken....

Ik ging voor het eerst met een andere mama, samen flexwerken op een erg leuke locatie... Of we nou echt gewerkt hebben of vooral thee gedronken en gekletst hebben.. tja.. we weten het niet helemaal zeker ;)... Gelijk even wat reclame,.. Deze mama is coach... maar wel een hele bijzondere, want je kan namelijk ook bij haar in haar atelier aan de slag. Daarnaast geeft ze ook workshops... Nieuwsgierig? Neem eens een kijkje op haar site


Wat heerlijk dat mooie weer... Tijd voor zomerse snacks, jurkjes en hoge hakken



Onze jongste avonturier had weer eens pech... Dubbel pech... Eerst viel hij beide knieën stuk en vervolgens moest hij naar de tandarts... Hij ging voor het vullen van gaatjes, maar helaas bleek er ook een abces in zijn kaak te zijn.... Dus die kies moest eruit... Gelukkig is hij ook heel stoer :).





We konden ook weer naar "ons" strandje!... Heerlijk.. een opgespoten strandje bij een meertje... Met daar omheen heel veel gras en bomen. Heerlijk om weer te zijn en de jongens te zien genieten. Voor mij nu ook een stuk relaxter, nu ze beide hun zwemdiploma hebben. Al blijf je natuurlijk altijd erg alert in de buurt van water.  



Het wandelen ging en gaat steeds beter. Heerlijk...in sommige weken liep ik rond de 27 km in 1 week. Compleet pijnvrij ben ik nog niet (of dat nog wel gaat gebeuren weet ik niet), maar het belemmert me in ieder geval niet meer heel erg! Iets om erg dankbaar voor te zijn...



Zelf had ik ook een ongelukje... iets met een scherp mes... 


Heerlijk om weer allerlei leuke zomerkleding aan te kunnen en bijbehorende schoenen. Ik ben dol op hakken en kan er goed op lopen... Des te meer reden om ze aan te trekken... al zijn slippers soms ook erg comfortabel of mijn sneakers gewoon praktischer ;).



We gingen met vrienden een zaterdag op stap...We spraken af in het Spoorwegmuseum... Onze beide jongens speelde heel de middag en daar hadden we geen kind aan.... en wij? Wij zaten een groot deel van de middag in het zonnetje, te genieten  van onze kinderen, de zon en goede gesprekken. Omdat het zo mooi was, besloten we spontaan te gaan bbq-en.. altijd goed!


Onze avonturier heeft een nieuwe hobby... soms mis ik hier de smileys... Want hierbij zou ik graag een aapje met zijn handjes voor de ogen plaatsen.. 



Een echt oeps momentje... op de foto lijkt het niet zo heel erg...Maar in werkelijkheid druipt het nog in alle vormen uit de koelkast :)


Ik draaide deze maand ook weer 4 diensten in het hospice... altijd een vraag wat je aantreft achter de deur, hoe je mag helpen, hoe je er mag zijn... 


Ik had als doel dit jaar, 5 kilo afvallen... en jippie ik ben er bijna. Na een moeizame start dit jaar vanwege mijn blessure komt er nu eindelijk schot in de zaak. Vooral omdat ik nu weer veel meer kan lopen.. 



Op zonnige zondagen zijn we vaak te lui om fatsoenlijk te koken en eigenlijk niet zo heel veel trek... Dus maken we vaak een grote schaal en nemen van alles een beetje..


Met Vaderdag hebben we die geweldige papa eens goed verwend!


We gingen een dagje naar het Muiderslot met onze museumjaarkaart. Groot succes vooral de valkeniersshow, was genoeg stof voor nog heel wat stoere verhalen... Dat mag ook wel als je de vleugels van een Amerikaanse woestijnbuizerd in je gezicht klappen (waar ik dan weer geen foto van heb)...ook mochten ze uilen aaien, hoe cool!....








De jongste is een avonturier... Maar de oudste is een durfal qua eten... Hij is dol op eten en durft alles in zijn mond te stoppen. Veel lust hij ook, vis is hij dol op... Dus toen we in de Makro liepen en er haring lag om te proeven.. opperde wij dat hij maar eens moest proeven.. Brrr zelf vind ik het echt heeeeel erg vies... Dus heel erg.. Ik was me op voorhand al te verkneukelen over zijn gezicht na zijn eerste hapje... Maar hoe stoer... De hap ging in zijn mond, kauwde bedachtzaam en toen gingen zijn ogen glimmen; "mam, mag ik nog een stukje halen?"... Die had ik dus niet aan zien komen... en blij rende hij naar hij naar de stand om nog een stukje op te halen en met een stalen gezicht op te eten... Ongelooflijk hij lust gewoon haring!



Op mijn werk genoot ik van de mooiste producten... Heerlijk om mijn creativiteit in kwijt te kunnen..


Slechte foto, maar goede deal! Nieuwe weckflessen, voor onze eigen siroop en sap...


De jongens hadden een studiedag, die viel op mijn vrije dag en Hans nam ook een dag vrij... Zo liepen we "ineens" in Hellendoorn, goed 2 uur rijden voor ons. Maar vooruit we hadden vrij en flinke korting op de entreekaarten... Wat hebben we genoten met en van elkaar... De jongens vonden hun eerste achtbaan die echt over de kop ging helemaal het einde en waren er niet uit te slaan :)... Gelukkig ging het park dicht en moesten ze eruit...







De jongens zijn moe... moe van school... moe van het ritme... Echt toe aan vakantie... Gelukkig komt het bijna...het slechte weer speelt ook een rol... Maar we blijven stoer fietsen en genieten van ieder droog tochtje. 



Deze maand ben ik ook flink aan het tobben geweest met een blaasontsteking... Die kwam in eerste instantie niet uit de test en kweek.. Toch kreeg ik een antibiotica kuur, deze sloeg niet aan, ik kreeg nog een 2e kuur en alles ging op de kweek... Na de langere kweek kwam er toch uit dat het een blaasontsteking was en kreeg ik eindelijk de goede antibiotica... Ondertussen was ik toen bijna 3 weken verder... Vandaag neem ik de laatste tabletten in en hoop ik dat de klachten wegblijven.. 

Matthijs had zelfs nog een dagje extra vrij en we gingen samen gezellig op pad en daar "hoort" lunchen bij.. 


De jongens aten hun ijsje in de laatste zonnestralen van de dag.. 


In huis ben ik iedere week een andere klus aan het doen... Zo verbouwde we de kinderkamers, de keuken werd compleet uitgesopt, de zolder opgeruimd...en komende week wil ik de huiskamer nog extra goed doen.. En dan kan de schoolvakantie beginnen :)...


Hoe was jullie Juni? 
Bij jullie de kinderen ook al zo'n behoefte aan vakantie?

4 opmerkingen:

  1. Dat mooie, lieve leven. 👠🍰🌞🏊

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou he! Ondanks de 🐻 en 🏔... Is t een geweldig leven!

      Verwijderen
  2. Leuk artikel! Grappig om ineens fotos van mijn oude woonplaats te zien waar mijn ouders nog wonen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je! Grappig dat je hier gewoond hebt en je ouders nog steeds!
      Groetjes Ilse

      Verwijderen