22 september 2016

Kringloopschatten + kringlooptip


Ik heb de afgelopen tijd flink opgeruimd in huis en kon dus een flinke vracht naar de vuilstort en kringloop brengen. Heerlijk.... Het gevaar van iets bij de kringloop brengen is dat je weer iets mee neemt ;)... Zo ook dit keer... Maar het viel reuze mee. 

Aangezien mijn uitdaging om een jaar geen kleding te kopen erop zit, mocht ik van mezelf weer snuffelen tussen de kleding. "Toevallig" was er ook nog opruiming bij de kringloop. Alle kleding was die dag 1 euro... Leuk... nog leuker op deze manier! Ik vond een kort spijkerrokje wat als gegoten zat. Ook kocht ik een blauwe tregging en een felroze broek. Zeker die roze broek is buiten mijn comfortzone. Vorig jaar of misschien zelfs al 2 jaar geleden, kocht ik een okergele broek. Ook totaal niet mijn ding dacht ik.... maar wat werd ik dol op die broek. Daardoor durfde ik nu heel gewaagd ook deze broek te kopen.... Zeker voor het enorme bedrag van 1 euro ;). 

Daarnaast kocht ik nog een bakje voor mijn blog en een placemat, allebei om foto's mee te kunnen maken. Dus die zullen jullie heus wel eens voorbij zien komen. 


Als laatste wil ik jullie nog een tip geven. De kringloop waar ik altijd heen ga is een grote kringloop. Goed gesorteerd en niet duur. Ik kom er graag, juist omdat het zo overzichtelijk is! Dus mochten jullie eens in de buurt zijn van deze winkel, stap er dan zeker even binnen! Het leuke is dat ze een christelijk identiteit hebben, daardoor komt het geld bij goede doelen terecht. Ook hebben ze er meerdere projecten waarbij ze mensen met een beperking aan een werkplek helpen. Zo hebben ze een eigen hout bewerkingsbedrijfje, bakkerijtje en een fietsenmakerij. Mooi om te zien hoe ze zo lokale "goede" doelen steunen en mensen hun eigen plekje gunnen. Ondertussen hebben ze meerdere vestigingen... dus neem eens een kijkje op hun site en bezoek een van de winkels. 


5 opmerkingen:

 1. Leuke vondsten! ik hou ook zo van kringloopwinkels en rommelmarktjes..ik probeer ook alleen maar praktische spullen te kopen ...breng er ook veel naar toe...fijne dag nog! liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijke handel toch als je zo de cirkel kan rondmaken... halen en brengen ;)... Bij voorkeur meer brengen dan halen :P
   Groetjes Ilse

   Verwijderen
 2. Klinkt als een leuke kringloop! Helaas hier totaal niet in de buurt...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, we hebben best geluk hier in t dorp met kringloopwinkels hè. Mijn favoriet is de Habbekrats. Daar vind ik vaak mooie buit en het is er gezellig! Ze werken ook alleen met vrijwilligers en schenken de hele opbrengst aan mooie goede doelen. Maar ook bij de nieuwe hoop en de Hebbes kom ik graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kijk, dat zijn nog eens mooie kringloop vondsten! Zelf laat ik manlief meestal maar de spullen naar de kringloop brengen om te voorkomen dat ik er teveel haal ;-) En bedankt voor de tip van deze kringloop, even onthouden voor als ik weer eens die kant op ga!

  BeantwoordenVerwijderen