12 oktober 2016

Kip uit de braadzak met citroen en knoflook


Citroen, kip en knoflook...
Heb je meer nodig?
Nou eigenlijk niet...oke een oven dan :).
Echt een heerlijk zomers stukje vlees waar ik heel erg van kan genieten. 


Dit is een simpel te bereiden vleesgerecht. 
Heerlijk om te eten bij een salade en een stuk brood. 
Ik blijf de braadzakken echt ideaal vinden. 
Gebruiken jullie die wel eens?


Recept Kip uit de braadzak met citroen en knoflook
2 personen

5-6 drumsticks (afhankelijk van hoeveel vlees je wil eten)
kipkruiden
2 eetlepels citroensap
5 champignons
2 lenteuitjes
3 takjes tijm of 1 eetlepel gedroogde tijm
3 takjes basilicum of 1 eetlepel gedroogde basilicum
2 tenen knoflook
halve citroen
olie
witte wijn
braadzak

Marineer de kip minimaal 2 uur voor je het de oven in gaat schuiven. 
Neem daar voor de kip, de kipkruiden, 1 eetlepel olie, de tijm en 2 eetlepels citroensap.
Doe dit allemaal in een bak en mix het goed. 


Zet het weg in de koelkast, tot je het gaat maken.
Verwarm de oven voor op 200 graden. 
Haal de kip uit de koelkast en doe deze in de in de braadzak.
Snijd de champignons in grove stukken.
De citroen moet je eerst even goed wassen en daarna snijd je hem in plakjes.
Ook de lenteuitjes snijd je, deze mogen in stukjes van ongeveer 1 cm.
Doe de champignons, lenteuitjes, basilicum, gehalveerde knoflooktenen, de citroen en een eetlepel witte wijn. 


Leg de braadzak in een ovenschaal en schuif hem de oven in. 


De kip heeft ongeveer 30 minuten nodig om gaar te worden. 
Haal daarna de kip uit de oven en knip voorzichtig ivm de stoom de zak open. 
Serveer op een mooie schaal en eet smakelijk ;)


2 opmerkingen:

  1. Gebruik weleens een braadzak, omdat je oven dan wat schoner blijft :), maar ze houden hier van een knapperig korstje om de kip....dusss....liever zonder hier.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gebruik weleens een braadzak, omdat je oven dan wat schoner blijft :), maar ze houden hier van een knapperig korstje om de kip....dusss....liever zonder hier.

    BeantwoordenVerwijderen