25 oktober 2016

Tuinverbouwing

De schop ging in de tuin... Letterlijk...
Zoals je vorige week kon lezen over het feit dat we afscheid hebben genomen van onze moestuin. Vertel ik je vandaag wat we in onze eigen tuin hebben gedaan. Het moestuinieren in de achtertuin was super leuk... Ja ik schrijf bewust ... was...want ook thuis gaan we er mee stoppen. 

Thuis mislukte er teveel... En hadden we altijd te weinig plek. Ook de locatie is alles behalve ideaal qua zon. De grond is niet van een goede kwaliteit... En ook nog steeds een lichaam wat niet mee werkt..Dat maakte dat we half september besloten om ook thuis er mee te stoppen en onze tuin te verbouwen.... Want ineens hielden we een aardig stuk tuin over. 

We brainstormde aardig wat en wisten zeker dat we een paar dingen wilde... Een groter terras, plek voor een tuintafel en meer fruitstruiken. Want we zijn dol op fruit en dat gaat over het algemeen goed bij ons. 

Hans en mijn zwager gingen aan de slag... De grond werd gelijk gemaakt. Worteldoek ging er overheen en het werd afgevuld met grind. Hetzelfde grind wat we al hadden liggen. 




Achter het grind ons laatste stukje tuin... Een fruittuin... Heel die hoek is fruit. Er staan meerdere frambozen struiken, een tayberry, loganbes, japanse wijnbes, blauwe bes, rode bessen, zwarte bes, bramen en aardbeien. Verdeel door de tuin staat ook nog rabarber, appelboom, perenboompjes en een pruimenboompje. Dus we hebben nog genoeg om van te snoepen en genieten. 

We kochten ook in de uitverkoop onze verlangde tuintafel. 


De zwarte tuinstoelen hadden we al en matcht er goed bij. Ik wilde ook graag wat nieuwe kussentjes... en wat spulletjes om de tuin aan te kleden. We kozen voor roze.... Nou ja we... hahahha ik wilde zo graag iets roze... en wat vrouwelijks.. 


Achter in het terras was nu wel heel veel loze ruimte en tikte super goedkoop 1 gave stoelen op de kop. In de uitverkoop bleken ze nog maar 16,- per stuk te zijn... En die kleur...ronduit geweldig! Kleine tafeltje, olijvenboompje hadden we zelf al.



De roosjes in de potten kleuren goed bij de rest van de tuin


Een gezellig hoekje in de tuin...




De verlichting deed het ook al een tijdje niet meer en we kochten wat lampjes voor langs het pad die op zonne-energie werken.


Stukje met fruitstruiken... aan de rechterkant staat nog veel meer




Vanaf bovenaf gezien



Dat was onze tuinverbouwing... We hebben door het mooie weer nog erg kunnen genieten van onze mooie nieuwe tuin... De roze stoelen zitten geweldig! Nu is het afwachten tot de eerste warme zonnestralen ons de mogelijkheid weer bieden om buiten te zitten... 

6 opmerkingen:

  1. Mooi geworden. Zo zie je opeens nieuwe mogelijkheden als er een ander hoofdstuk is afgesloten...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er gezellig uit! Ik begrijp best dat het lastig was om de knoop door te hakken, maar je moet er ook niet mee in je maag blijven zitten, toch?
    En weet je, de groentetelers verdienen ook graag een boterham...
    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt hoor Willemien we moeten er idd niet mee in onze maag blijven zitten! Hhahaha goede... de groentetelers moeten idd ook verdienen! Fijne dag

      Verwijderen
  3. Dat ziet er mooi uit, hopelijk volgend jaar vele fijne uurtjes in de tuin toegewenst.
    De tuintafelset lijkt op die van ons, maar wij kunnen de stoelen nog naar achteren doen. En gelijk heb je in een mannenhuishouding mag best wat roze/paars zijn. Superleuk die stoeltjes.
    Wij hebben vanmiddag naar werktijd de tuinmeubelen ondergestopt in dekzeil van de action. Zo blijft het al jaren mooi. Het is even een uurtje werk.
    Groetjes Janneke.
    Ps. Ga je ook nog een blog maken van je chinees buffet #durftevragen☺️

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Janneke
      Ik ga zeker mijn chinese buffet online zetten, alleen is het best veel werk, dus nog even geduld... Hoop dat de eerste blogs daarover volgende week online komen.
      Dank je voor je complimenten!
      Liefs Ilse

      Verwijderen