19 november 2016

Dagje Uit Tip: Spoorwegmuseum

Dagjes uit, we zijn er dol op! We proberen dan ook ieder weekend wel op pad te gaan. Dat hoeft niet altijd duur te zijn, maar is juist heel vaak goedkoop of gratis. Binnen of buiten...het maakt niet uit. We merken wel dat we nu het kouder wordt we eerder voor binnen kiezen. Daarom vandaag ook een binnen uitjes tip. En eerlijk is eerlijk... ook geen goedkoop uitje. 


Wij gingen met vrienden naar het spoorwegmuseum. Dit was voor ons de 3e keer en we genoten weer van het plezier wat de kinderen hadden. Wij hebben een museumjaarkaart en stonden dus gratis binnen. Heb je nou geen museumjaarkaart, dan is het best een prijzig museum (€16,- p.p). Al denk ik dat dit je geld wel waard is en zou ik geen kaart hebben, dan zou ik er wel een keertje heen gaan. 


Uiteraard gaat dit museum over treinen en de spoorwegen ;). Overal waar je kijkt zie je treinen, locomotieven en andere zaken die daar mee te maken hebben. Het is naast een museum ook een echt doe museum. Dus leren door te doen en te zien.  Bv je eigen trein besturen in een simulator. Je leert door de verschillende zalen met attracties te doorlopen veel over de geschiedenis van treinen en de spoorwegen. 

Onze jongens zijn dol op het treintje wat door de geschiedenis heen rijdt van de stoomlocomotieven. Of de wandeling door het ouderwetse dorpje, waar je leert over de eerst stoomloc...De Arend.... Ook vinden ze de vuurproef helemaal geweldig. Dit is een grote simulator en daarin "bestuur" je je eigen fantasietrein. Uiteraard gaat dat niet vlekkeloos, maar wat een pret hebben ze er... Ook de voorstellingen in het theater vinden ze erg leuk. 4x per dag is er een andere voorstelling. Ik vind het altijd weer bijzonder om te merken hoeveel ze er van oppikken ook qua geschiedenis en algemene kennis.


Naast al deze highlights is er ook een speeltuin, groot buiten en binnen terrein vol met treinen, kan je zelf in een mini trein over het terrein gereden worden...en niet onbelangrijk.. een goed restaurant met lekkere stoelen en goede koffie en thee ;)


In dit museum kunnen wij ons als gezin of met een bevriend gezin erbij een dag vermaken. Eigen broodjes mee en als de kinderen zichzelf vermaken kan je als ouders/vrienden bijkletsen!

Meer informatie vind je op de site van het spoorwegmuseum\

Zijn jullie wel eens in het spoorwegmuseum geweest? En ook zo genoten?

6 opmerkingen:

 1. Heerlijk die museumjaarkaart en hè! Wij gaan straks naar de TU in Delft..
  Het spoorwegmuseum hebben we jaren geleden gedaan. Wil ik wel weer een keertje. Deze zomer ook GEOFORT gedaan, echt een AANRADER! En spaceexpo een paar weken geleden. Ook zo mooi! Ik ben blij met de museumjaarkaart!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja echt geweldig! Hebben al zoveel dingen gedaan ermee!

   Verwijderen
 2. Ik overweeg om een museumkaart aan te schaffen voor het gezin. Maar ieder weekend een dagje uit vind ik een beetje teveel van het goede. Ik hou er ook van om mijn rust in te bouwen. Daar vaart het hele gezin wel bij. Een keer de hele dag in pyjama met speelgoed spelen en knutselen, beetje rommelen in huis. Het zou ook niet lukken trouwens, elk weekend een uitstapje, er staan 's weekends ook vaak andere dingen op de planning; familie bezoek, een boodschap van het een of ander, een (kinder) feestje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Anita, een dagje uit of op stap als gezin kan ook een stukje wandelen zijn of naar de kinderboerderij. Maar ook zulke uitjes zitten er ook geregeld tussen. Een MJK is best prijzig en je moet uiteraard wel wat dingen doen om hem eruit te krijgen. Maar dat moet je even uitrekenen wat je zou willen. Wij hebben ook geregeld verjaardagen, maar combineren het vaak met uitjes... eerst naar een museum, bos, stad en dan door naar de verjaardag. Groetjes Ilse

   Verwijderen
 3. Hier ook zeker niet elk weekend weg, manlief werkt elke zaterdag en de rust hebben wij ook echt nodig om de week weer door te komen. Vooral nu dochter net op de basisschool is begonnen, is het voor haar echt intensief en zondags het liefst de hele dag in de pyama. Lekker omrommelen thuis.
  Dus uitjes is echt bij ons voor de vakantie's. En ik ben bang dat ik mijn zoon hier niet warm voor krijg, het lijkt mij wel een erg leuk museum. Voor ons alleen zo ver weg.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lastig dat je niet op stap dan kan als gezin, lijkt mij persoonlijk moeilijk als mijn man op zaterdag zou werken. Voor iedereen is het persoonlijk en kan je je uitjes invullen zoals je zou willen. Groetjes Ilse

   Verwijderen