30 november 2016

Goodbye... NovemberNovember is alweer voorbij en de drukke december maand staat klaar... november was heerlijk! Helaas werd het weer minder waardoor we wat vaker nat regende, maar vooruit... We hebben al zo lang geluk gehad. In november had ik zelf ook nog een weekje vrij en daar genoot ik op en top van. Maar daarbuiten werd november voor ons weer gekenmerkt door leuke dingen en omringde we ons met vrienden. 


Begin van de maand had ik een weekje vrij. Ik koos er bewust voor om iedere ochtend bij de rivier een stukje uit mijn bijbel te lezen en te bidden. Om zo mijn stille tijd wat nieuw leven in te blazen. Op een ochtend nam ik mijn fototoestel mee om de herfst vast te leggen.... Echt heerlijk!


Op een van mijn vrije ochtenden gingen de jongens alleen naar school. Het regende en ik kroop een bak thee en "vakliteratuur" weer terug bed in en las een uurtje... Dat mag als je vakantie hebt...toch ;)?!In mijn weekje vakantie, blogde ik veel, kookte ik heel veel, las ik aardig wat, maar trakteerde mezelf ook op een dagje uit. Na school fietste ik door naar het pondje richting Dordrecht en stak over. Ik was gewapend met mijn camera en nam heel veel foto's. Een beetje buiten mijn comfort zone, want ik zet normaal gesproken andere dingen op de foto. Naast het fotograferen, winkelde ik ook, ging naar een museum en dronk een heerlijk kopje thee in een vintage winkel. Daar laad ik echt van op. Ergens miste ik wel een maatje om even aan te stoten bij het zien van iets leuks of moois. Aan de andere kant had ik daardoor juist leuke gesprekken met de mensen in het museum en de vintage winkel. Ook kleurde ik veel en maakte ik meerdere bible journalings


Ook kwamen er weer vrienden logeren! Zo gezellig... tijd voor elkaar en je hoeft niet op de tijd te letten om naar huis te gaan.. je kruipt gewoon je bed in. Maar visite is er om in de watten te leggen. Ik moest eigenlijk schoonmaken van mezelf, maar kon de verleiding niet weerstaan om allerlei lekkers te bakken en koken... Schoonmaken hebben we later samen nog gedaan. Maar ondertussen hebben we ook wel de relaxtheid met onze vrienden, dat onze huizen niet perfect schoon en opgeruimd hoeven te zijn. Onze huizen zijn er om in geleefde te worden... Maar ook andere zaken hoeven niet perfect te zijn... Mooi om elkaar daar in te helpen!


Thomas moet een werkstuk maken en ging tegenover me aan tafel zitten werken op de laptop van Hans. Hij heeft zijn werkstuk over raketten en moet iedere week een hoofdstuk inleveren. Leuk dat hij het vind! En mama kan redigeren ;). We vonden nog wat sterretjes... en wat is nou leuker dan zomaar op een zondagavond daar de jongens blij mee te maken... Zomaar sterretjes afsteken... Heerlijk!


Het word ook weer tijd voor spelletjes op zondagmiddag/avond. Genieten... met een bak fruit erbij is het helemaal af :).


Helaas was ik ook ziek in november. Ik had een flinke verkoudheid/griep te pakken en moest me zelfs ziek melden op mijn werk... In bed met thee, zakdoekjes en paracetamol kwam ik de dagen door. 


Iedere avond gaan Matthijs en een van onze katten tegelijk slapen... Zodra Matthijs zijn tanden gaat poetsen springt Babbel op zijn bed en nestelt zich op zijn kussen. Poeslief komt er later op de avond nog even af voor een hapje en een kattenbak bezoekje en ligt er tot de volgende ochtend.. Zooo lief..😍😍


De intocht van Sinterklaas werd op de voet gevolgd en op een of andere manier gaan we iedere dag pas na kwart over 6 aan tafel ...Tijd voor herfstig eten is het ook... Heerlijk allerlei gerechten met kolen en bonen passeren de revue...Maar ook lekkere home made champignonsoep mag er zijn! Genieten al die "nieuwe" producten. We mochten onze tanden weer laten checken bij de tandarts en werden alle 4 goed gekeurd! Dat is lang geleden en daar waren we allemaal dus ook erg blij mee. We gaan altijd als gezin op controle en terwijl wij in de stoelen lagen mochten de jongens op een telefoon... Vinden ze helemaal niet erg 😉Met mijn moeder ging ik kerst inspiratie opsnuiven bij de Intratuin en we genoten van onze thee met apfelstrudel... Deze waren met een kortingsbon samen maar 1,-... Kijk dat is nog eens leuk! De wanten, sjaals en mutsen werden tevoorschijn getoverd, want brrr .. wat was het 's ochtends soms al koud...Ik maakt een nieuwe "handtekening" voor mijn blog, die vanaf vandaag onder mijn blogs zal staan. Ook staan er in de rechter zijbalk nieuwe buttons waarmee je me kan volgen op diverse sociale media kanalen. 


's avonds is het weer eerder donker... Heerlijk om de jongens al voor het eten om te laten kleden, waarna ze lekker op de bank kruipen en een filmpje kijken op de ipad. Hoe ik ook geniet van de zomer, vind ik zulke knusheid ook weer zo fijn!


Ik maakte deze maand nog veel meer bible journaling, fijn om mee bezig te zijn!Nieuwe familie traditie... Movie Night... een paar keer per maand hebben we movie night... Avondje voor de tv eten met lekkere hapjes en een leuke film aan. De jongens vinden het helemaal geweldig en wij ook :)Ik ging een dagje naar de Margriet Winterfair (incl flink wat pijnmedicatie), de mannen gingen die dag naar de bios. En ik kreeg blijde appjes.Ik ging op een mini fotocursus bij een kennis uit de kerk. Veel geleerd en hoop dat mijn foto's nog beter zullen worden! Mijn handen zitten geregeld aan het toetsenbord... Ik hou van schrijven, hou van online bezig zijn en ben dus ook veel bezig geweest met mijn blogs en andere leuke dingen. Dit geeft mij echt energie en veel plezier.


Ik ging op een koude maar zonnige middag op fotopad. Deze reiger wilde wel op de foto .. Ondanks de kou fietst deze bikkel vaak nog zonder handschoenen..brrr.. 


Sinterklaas weet goed wat we lekker vinden!


Ongezond eten doen we ook hoor! De jongens hadden goed hun best gedaan en wij hadden daar een lunch bij de Mac tegenover gezet... Heerlijk om te zien hoe blij ze er van worden!


Eindelijk is het advent en is er de tijd om de eerste kaars aan te steken... We hebben er als gezin naar uit gekeken om toe te leven naar het Licht.... 


Zulke dagen kunnen er niet genoeg zijn... spellende kids, gezellige overleggende stemmetjes, blijde koppies... en ja eerlijk is eerlijk... zo gaat het lang niet altijd!


en als laatste wil ik jullie... lieve lieve lezers bedanken! 
Dank jullie voor jullie lieve woorden, op mijn blog waarin ik vertelde hoe het met mij ging... jullie lieve, bemoedigende en troostende woorden, deden me meer dan goed! Het voelde als een warme deken en had niet verwacht zo ontzettend veel reacties te krijgen.... Dus bedankt! Ondertussen is er niet zo heel veel veranderd. De kleine basic-oefeningen doe ik braaf en lig geregeld op de tafel bij de fysio. De pijnklachten in mijn heup/bil lijken af te nemen, maar helaas speelt de pijn in mijn onderrug extra heftig op... Terwijl deze blog online komt zit ik helaas in de ziektewet en hoop toch snel weer mijn werk op te kunnen pakken... Het idee dat het een lang proces gaat worden, begint steeds meer te landen. Dat maakt het niet perse makkelijker. De grenzen gesteld door de fysio en mijn eigen lijf, zijn hard, moeilijk en ik vind het lastig om ze te respecteren.. maar goed... zoals ik al eerder beschreef het is een groot leerproces.

6 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke blog! Mooie foto's ook. Deze tijd vind ik ook heerlijk. 's Avonds als ik in bed lig denk ik vaak: ik heb genoeg eten en drinken in huis voor de komende week...mag het alsjeblieft nu zo hard gaan sneeuwen dat we morgen met z'n allen thuis moeten blijven! Hahaha!
  Heb met je te doen met je rug en de pijn. Maar geef je er nou eens aan over en hobbel niet maar constant door. Laat de spanning uit je lijf glijden, je kan echt niet 24 uur per dag voor iedereen klaar staan en je hoeft je al helemaal niet schuldig te voelen ;) Hoop echt dat de pijn snel zal afnemen!! Beterschap X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke maand weer gehad, jammer van je ziekzijn na je vakantie. En ik vind deze maanden ook heerlijk, lekker in huis gezellig maken. Filmpjes zien, spelletjes doen. En de drukte van Sinterklaas hier in huis.
  Wat balen dat je in de ziektewet zit, en zeker in deze periode met jouw werk. Maar laat je je daar niet door afleiden, je bent zelf belangrijker dan het werk. Het werk blijft er wel, maar je lijf moet nog een leven lang mee. Doe rustig aan en denk aan jezelf en je prachtige gezin.
  IN elk geval beterschap toegewenst.
  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je wel voor je leuke, lieve en persoonlijke blog. Fijn dat je er energie van krijgt, dat krijgen wij weer van jou hierdoor.
  Heel vervelend al die pijn, omdat je daar dagelijks mee moet dealen, maar het is zoals de anderen zeggen: Je hebt maar één lichaam en daar moet je zuinig op zijn. Ik heb ervaring en zou je willen zeggen: het is moeilijk om niet alles te kunnen/willen doen voor jezelf/ voor een ander. Maar als jij op je lichaam let en je rust neemt, zijn je goede momenten meer en daar heeft een ander ( en jijzelf!!!) ook meer aan. Ik begrijp dat dat strijd kost, maar de winst is groter...:)))
  Sterkte en beterschap gewenst, Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Genieten zeg, om dit te lezen! Dankjewel! En sterkte met je rug!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Elke maand weer leuk: zo'n terug kijk blogje. Dan breng je in praktijk 'tel uw zegeningen, één voor één'!
  Wat valt dat tegen hé, als het met je rug e.d. niet wil. Maar het is wel heel belangrijk om naar je lichaam (en de fysio) te luisteren hoor! Zelf heb ik bij m'n 2e en 3e zwangerscap bekkeninstabiliteit gehad. De eerste keer bleef ik toch maar doorgaan. Uiteindelijk had dat echt langdurig nare gevolgen en veel pijn. De 2e keer luisterde ik beter naar m'n lichaam (en fysio) en het is toen minder erg en minder langdurig geworden.
  Wat ik bedoel te zeggen is dat het echt belangrijk is voor jezelf, en je gezin, om niet over je grenzen te gaan! Maar dat kost wel strijd...
  Sterkte ermee hoor!

  BeantwoordenVerwijderen