7 december 2016

Amuse: Bruschetta met carpaccio.... kerst@2016

Bij een kerst menu hoort een amuse. Ik ben dol op carpaccio, maar eerlijk is eerlijk als je een grote groep te eten krijgt is dat best prijzig. Met deze amuse heb je toch carpaccio en hoeft het niet zo prijzig te zijn. Het maken is ook echt niet moeilijk....



Ik serveerde een plank vol met deze amuses en dat gaf wel een stoere uitstraling die eigenlijk wel bij deze stoere amuse hoort. De jongens vinden carpaccio niet lekker, ver hen besmeerde ik de bruschetta dik met boter en drukte er wat pijnboompitten in... zo hadden zij ook een echte amuse en ze smulde ervan :)


Recept Bruschetta met carpaccio
8-10 personen

stokbrood
carpaccio
bosuitjes
pesto
rucola


Bak het stokbrood af volgens de verpakking in de oven.
Laat het stokbrood afkoelen en snijd het vervolgens in grote schuine plakken.


Verhit een droge grillpan en rooster het stokbrood aan beide zijden goudbruin en krokant.


Laat weer iets afkoelen en besmeer dan ieder sneetje met een theelepeltje pesto. 
Snijd ondertussen een bosuitje zeer fijn.
Verdeel over de stokbroodjes carpaccio, wat kaas, sla, pijnboompitjes en wat bosuitjes.
Als laatst verdeel je er wat dressing overheen (ik gebruik altijd de dressing die erbij zit).


Je houdt natuurlijk best wel wat over van de sla, deze serveerde ik weer bij het hoofdgerecht. Zo voorkom je een koelkast vol met restjes ;).


Zijn jullie ook zo dol op carpaccio? 

4 opmerkingen:

  1. Hoi Ilse , wat een heerlijk idee. Wij vinden carpaccio ook erg lekker en inderdaad is het toch wat prijzig voor een grote groep. Ik gebruik nog wel eens runderrookvlees (Van de lidl of aldi) of plakjes osseworst. Voor de rest blijft het recept hetzelfde. Lieve Ilse, geniet van de vrije woensdagmiddag met je jongens en ik ga heerlijk genieten van je nieuwe thema op je blog. Leuk hoor je kerstblog. Groetjes van Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel... en jullie een fijn weekend!

      Verwijderen