12 december 2016

Wedges met zeezout en rozemarijn... kerst@2016

Vandaag het bijgerechtje voor het hoofdgerecht van dit jaar. Heel simpel eigenlijk, maar door de goede smaak altijd goed. Deze wedges, kan je goed voorbereiden en schuif je zo de oven in als je het kerst menu aan het koken bent. 


De kleine frituurmandjes waar ze in zitten heb ik gekocht bij de Big Bazar. Daarin deed ik een een stukje bakpapier, hoeft natuurlijk niet, maar het ziet er wel geweldig leuk uit :).


Recept Wedges met zeezout en rozemarijn

vastkokende aardappels
olijfolie
grof zeezout
rozemarijn
peper
evt knoflook uit de molen

Reken per persoon 1-2 aardappelen, afhankelijk van hoe grote eters het zijn en hoeveel je nog meer serveert. 
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Boen de aardappels goed schoon en haal de lelijke plekjes eruit met een mesje. 
Snijd de aardappels in kwarten, snijd de aardappels daarna in wedges (smalle reepjes). 
Verdeel de aardappels over een bakplaat, met daarop een vel bakpapier. 
Besprenkel de aardappeltjes met royaal olijfolie.
Strooi er daarna zeezout overheen, een beetje peper en maal wat knoflook overheen. 
Knip wat verse rozemarijn (deze is bij mij in de winter ook nog groen), ris de blaadjes van de takjes en hak deze wat fijner. 
Strooi deze over de aardappeltjes. 


Schuif de wedges de oven in en bak de ze in 20-25 minuten gaar. 
Haal ze uit de oven en je kan ze gelijk eten.


Heerlijk met een lik mayonaise en naast een goed stuk vlees is het helemaal een geweldige combinatie.... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten