17 mei 2017

Verbeter de wereld en begin bij jezelf

Nu ik geregeld kaarten krijg vanuit onze omgeving, vrienden en kerk. Merk ik hoe fijn het is om ze te ontvangen. Het idee dat er iemand aan je denkt en de moeite heeft genomen een kaartje te sturen of door de bus te gooien. Dat voelt fijn en goed!

Maar tegelijk hield het me een spiegel voor.... want zelf ben ik heel slecht in het versturen van kaarten. Waarom eigenlijk? Moeite kost het niet... Je moet er alleen even aan denken. Dus ik heb voor mezelf besloten dat dat moet veranderen... Vandaar de titel... 

Wij krijgen 2 wekelijks een kerkblad, met daarin zorgen, overlijden, geboortes en andere zaken. Ik ben van plan om iedere 2 weken een kaartje te gaan sturen aan de mensen die het kunnen gebruiken. Maar ik hoor, waarschijnlijk net als jullie genoeg om me heen... De buurvrouw van 3 huizen verder, waar het niet goed mee gaat. Of een vriendin die even net lekker in haar vel zit. Schrijf deze mensen op en maak er een doel van om ze een kaartje te sturen!

Omdat ik het leuk vind om zelf kaarten te maken, ben ik daar mee begonnen. Heb een algemeen voorraadje gemaakt, waardoor ik gelijk een kaartje kan sturen of door de bus kan gooien als ik hoor of lees dat iemand dat kan gebruiken. Ik heb ze gemaakt door handlettering, maar je kan op veel manieren zelf redelijk simpel kaarten maken. Misschien maak ik daar binnenkort nog wel eens een leuke DIY van. 

Stuur jij veel kaarten? 
Doe je het niet? Ik wil je aanmoedigen, vragen om het te gaan doen... En ja ik weet dat kost even wat moeite en wat geld. Maar aan de ander kant van de brievenbus maak je er iemand heel erg blij mee! Doe je dit al wel? Bedankt! Namens al die mensen aan de andere kant van de brievenbus!3 opmerkingen:

 1. Goed idee! Ik ga je geode voorbeeld volgen. Vind het zelf namelijk erg leuk om kaarten ontvangen. Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O Ilse, wat herken ik die spiegel! Pas als je zelf de ontvanger bent, besef je hoe belangrijk het is! Onze dochter is nu al meer dan een jaar opgenomen in diverse ziekenhuizen. Zelf verblijf ik al die tijd in haar buurt, momenteel in een Ronald McDonald huis. Het doet zó ontzettend goed om dan een kaartje te krijgen! Het geeft een gevoel van meeleven, er niet alleen voor staan, het bemoedigt, het troost. En voor onze dochter is het ook: je mag er zijn, je bent waardevol! Maar nog belangrijker, door de kaartjes heen ervaren we Gods liefde, Zijn trouw!
  Daarom sluit ik me aan bij jouw aanmoediging om toch dat kaartje te versturen, want daarmee kun je Gods liefde delen!
  Lieve groet, Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wie de schoen past.....
  Tjonge Ilse, wat voel ik me aangesproken door je blogtitel en ik kan je de hand geven want ook hier loop ik steeds weer tegen dit dilemma aan.
  Ik weet dat het zo fijn is om een kaartje te krijgen, maar ik ben gewoon niet consequent om zelf een kaartje op de bus te doen :-(
  Ook hier valt twee wekelijks het kerkblad op de mat en er is altijd wel lief & leed in de gemeente. Daarnaast weet ik dat er 3 blogdinnen momenteel ook in de lappenmand zitten, dus er is rede genoeg om een kaartje te maken en te versturen....
  Bedankt voor je bemoedigende en inspirerende woorden.
  Ik ga straks een lijstje maken en zorgen dat er een kaartje op de bus gaat!!

  Groetjes Janneke

  BeantwoordenVerwijderen