8 juni 2017

Hartige flappen met kiproomsaus


Hartige flappen... heb jij ze wel eens gemaakt? Ik nog nooit, maar had een overschot aan bladerdeeg die ik graag eens op wilde maken. Hartige flapppen/strudel achtige dingen stonden nog op mijn lijstje om eens te maken. Dus aan de slag :)


Ik vulde mijn flappen met een roomsaus, met kip en groente. Eroverheen raspte ik wat kaas. Het resultaat... goudbruine krokante flappen met een romige vulling..Ik ben helemaal verkocht en ga hier vaker mee experimenteren. Voor de zomer vind ik het een ideaal gerechtje. Salade erbij en klaar. 

Recept Hartige flappen met kiproomsaus
6 stuks

300 ml champignonsaus
1 kipfilet
1 rode ui
1 paprika
6 bladerdeeg
parmezaanse kaas
pijnboompitjes
salade

Voor dit recept gebruik ik champignonsaus, hoe je die kan maken, kan je hier lezen. Gebruik dan 300 ml bouillon, 30 gram bloem en 30 gram boter. 
Terwijl de saus rustig pruttelt, maak je de vulling van de flappen. 
Snijd de kipfilet in kleine stukjes, de ui snipper je fijn, de paprika in kleine blokjes.
Laat de bladerdeegvellen ontdooien.


Bak de kipfilet, voeg de groentes toe en roerbak op rustig vuur tot alles gaar is. 
Voeg dan de saus toe en verwarm alles goed door. 


Verwarm de oven voor op 225 graden. 
Verdeel over de helft van een bladerdeegvel wat paneermeel.


Verdeel de vulling over het bladerdeeg.
Bestrooi met wat pijnboompitten. 


Vouw de flappen dicht en druk ze met een vork dicht, 
Dat er wat saus uit komt geeft niks. 



Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg daar de flappen op. 
Besmeer ze met wat geklutst ei en rasp er wat Parmezaanse kaas overheen. 




Bak de flappen in 20-25 minuten gaar. 



Heerlijk met een salade!

3 opmerkingen:

  1. Grappig, ik leerde dat de 'plakkant' de kant is waar het velletje zit.
    Maar zo te zien krijg jij ze ook goed 'geplakt' . Ze zien er heerlijk uit. Groetjes Pauline

    BeantwoordenVerwijderen