13 juni 2017

Hoe ga jij op vakantie ~Yvonne

Deze tijd is een vaak gehoorde vraag: "wat zijn jullie vakantieplannen"... Om vervolgens op het schoolplein, bij de kapster, op de koffie bij de buurvrouw of met een vriendin verhalen uit te wisselen! Wat ik dan altijd weer merk hoe verschillend de mensen zijn... Zoveel mensen zoveel manieren van op vakantie gaan... Dat intrigeert mij altijd wel. Wat doet die ander, welke plekken zijn er om nog te ontdekken? Maar ook de verschillen... Waarom ligt Marie graag 2 weken op het strand en moet ik daar niet aan denken en visaversa. Waarom kiest Sara voor een thuisvakantie en ervaar ik thuisblijven niet als vakantie? Leuk om over te kletsen.... Daarom... Deze maanden zo voor de zomer vakantie ook een serie daarover. Om jullie een inkijkje te geven in de vakanties van anderen!

Yvonne heeft blogt op haar site van haar coachingspraktijk www.counsellingatelier.nl Daar bied ze o.a. gesprekstherapie aan. Dit kan naar wens en behoefte aangevuld worden met creatieve coaching en counselling. Hierbij gebruik ze verf, papier en andere materialen om jou te helpen je verhaal te vertellen en aan de slag te gaan met je doelen en uitdagingen. Daarnaast bied ze creatieve workshops aan. 


Wat is voor jullie het belangrijkste doel van de vakantie? 
Buitenshuis ontspanning met ons gezin en eventueel vrienden en familie.

Het vakantieseizoen staat weer voor de deur… Wat zijn jullie plannen?
Dit jaar gaan we naar Duitsland, naar de Eifel voor 2 weken. Verder zijn we thuis en gaan we soms dagjes weg. 

Gaan jullie ieder jaar naar een andere bestemming of gaan jullie naar de bekende plaats waar je al jaren komt?
Dat wisselt. Soms komen we op een plek waar we aan het eind van de vakantie nog niet uitgekeken zijn. We houden ook van het ontdekken van nieuwe plekken dus gaan daarbuiten vaak naar nieuwe gebieden.Als je kinderen hebt: In hoeverre bepalen zij mee in de bestemming van jullie vakantie?
Onze dochter Joanne gaf vorig jaar voor het eerst aan dat ze wel naar het buitenland wilde. Dit heeft wel bijgedragen aan onze beslissing om naar het buitenland te gaan. Toen ze nog kleiner was, zijn we de eerste jaren niet op vakantie geweest in verband met mijn gezondheid. Daarna vooral in Nederland op een uurtje rijden. Joanne was erg snel wagenziek en wij zagen het niet zitten om uren in de auto door te brengen. Hoe ga je op vakantie? Vliegtuig/auto/trein/fiets? 
In principe met de auto. Vorig jaar zijn we met de auto op de ferry naar Engeland gegaan. Trein en fiets zijn wel vervoersmiddelen waarmee we nog een keer op vakantie willen. 

Waar verblijf je? Hotel/huisje/camping/camper? 
Dit jaar verblijven we in een huisje. Afgelopen jaren hebben we allerlei manieren van vakantie uitgeprobeerd. Het voelde voor ons erg zoeken. We waren allebei een andere manier van vakantie gewend en hebben echt moeten zoeken naar wat bij ons past. 

Ben je een planner of lastminute boeker?
Wij zijn echte planners. Vorig jaar hebben we een maand voor vertrek onze ferry naar Engeland geboekt en dat voelde heel erg laat voor ons ;-)

Op wat voor manier vieren jullie vakantie?
Een combinatie tussen ontspanning (boek lezen, gezelschapsspelletjes, rustig met elkaar koken) en activiteiten zoals fietsen, wandelen, stadje bezoeken, zwemmen, musea.

Wat is jullie budget voor de vakantie?
We hebben geen budget. We bepalen wat we willen uitgeven voor de accommodatie. We koken vaak zelf, wat we thuis ook doen, dus dat kost niet meer. Activiteiten kiezen we bewust uit. De meeste dingen die we kiezen kosten niks en dan enkele activiteiten die geld kosten. We maken het gekregen vakantiegeld eigenlijk nooit op. 

Welk vakantieland is bij jullie favoriet?
Tot nu toe Nederland, voor ons als gezin. Vroeger is Yvonne op verschillende plekken in Europa geweest (Zweden, Denemarken, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Hongarije, Slowakije, Tsjechie, Belgie, Luxemburg) en dat hopen we met ons gezin ook te doen: Europa ontdekken en per jaar bekijken waar we heen willen en wat haalbaar is (qua tijd en kosten).
Als je een droomvakantie zou winnen hoe zou hij er dan uitzien?
Martijn: 3 weken met een camper door Amerika touren, met het gezin of alleen.
Joanne: Naar Legoland!
Yvonne: Ik zou nog heel veel verschillende dingen willen doen. Ik geniet enorm van een afwisseling van allerlei dingen, van actieve dingen zoals zeilen of mountainbiken of klimmen, tot ontspannen in een sauna, het lezen van een goed boek en een goed gesprek. Ik zou nog wel eens in een heel luxe hotel willen verblijven of juist in een houten hutje in een bos of aan het strand. 
Mag ik ook opschrijven wat ik absoluut NIET wil? ;-) Ik zou niet all inclusive in een hotel willen zitten, met de hele dag niksen en eten. Ik zou nooit een georganiseerde reis willen (haha, dat regel ik liever zelf) en zeker geen busreis (Martijn ook niet, dus daar zijn we het dan mooi over eens).

Wat is jouw top-tip als het gaat om vakantie gaan?
Verwacht niet de perfecte vakantie. Ook op vakantie regent het wel eens, of heb je een discussie met je partner, zijn de kinderen vervelend of valt de accommodatie tegen. Geeft helemaal niks. Accepteer dat vakantie ook gewoon leven is en kijk met mildheid naar je vakantie en elkaar!

Als je op vakantie gaat hoe vul je dan de zondagen in? Gaan jullie daar naar de kerk? 
Afgelopen jaren gingen we in Nederland op vakantie en dan is een kerk zoeken makkelijk en altijd verstaanbaar ;-) Dit jaar gaan we ervaren hoe het zal gaan. We gaan zeker zoeken naar een kerk in het gebied waar we zitten. Het heeft ook iets moois om een anderstalige dienst te ervaren die misschien compleet verschilt van de jouwe, maar wel met hetzelfde Doel: Leven met God en Jezus volgen, waar je ook gaat en welke taal je ook spreekt. 

Hoe gaan jullie om met geloven op jullie vakantie bestemming?
Hetzelfde als thuis. We lezen uit de Bijbel, persoonlijk en als gezin. We lezen ook graag theologische boeken met waardevolle uitleg of luisteren een preek. Dit doen we op vakantie ook. Het zal even afwachten zijn hoe het internet is, maar we doen ons best om God, de Bijbel en gebed dagelijks onderdeel van ons leven te laten zijn, waar we ook zijn. 1 of 2 Bijbels in de tas geeft ook niet zoveel extra bagage dus die gaan altijd mee. 
_______________________________

Bedankt Yvonne voor het invullen, leuk om je antwoorden te lezen! All inclusief/niks doen vakantie is ook niks voor ons.... Dus ik snap je helemaal! Veel plezier op jullie vakantie :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten