5 januari 2018

Goede voornemen... *Cindy

Goede Voornemens, 


De een heeft er een hekel aan de andere heeft een lijst vol. En toch is deze tijd van het jaar… zo aan het eind van het jaar en de start van een nieuw jaar een mooi moment om de balans op de te maken. Vaak komen daar wel conclusies uit en dingen die je je misschien voorneemt. Maakt dat het dan gelijk een goed voornemen? Dat is maar net hoe je er zelf mee omgaat denk ik!

De komende maand komen er 2 gastbloggers per week aan het woord die vertellen over hun goede voornemens. Dit doen ze aan de hand van een vragenlijst die ik heb opgesteld. Lijkt het je leuk om zelf ook eens gastblogger te zijn op Uit Mijn Keukentje? Stuur dan een mailtje naar uitmijnkeukentje @ hotmail.com (de spaties even er tussen het mailadres uithalen)

Vandaag is gastblogger Cindy aan de beurt, zij blogt op Uit Mijn Keukentje en beheert de Facebook groep: Bekkeninstabiliteit en dan?Wie ben je? 
Mijn naam is Cindy van den Berg. Ben getrouwd en heb 2 dochters. Ik werk helaas niet meer omdat ik chronische bekkeninstabiliteit en fibromyalgie heb. Ik mag graag tuinieren, koken, lezen, diamond painten wanneer mijn lichaam dat toelaat.

Als je nu terugkijkt op 2017, hoe was dat jaar voor jou?
2017 was een jaar met ups en downs. We hebben in een onderzoek traject en hulp traject voor onze jongste dochter gezeten in verband met haar autisme en add. En 2017  stond voor mij persoonlijk in het teken van een second opinion in verband met mijn bekkeninstabiliteit

Wat waren de hoogtepunten en wat waren dieptepunten
Het diepte punt in 2017 was wel dat wij onze Duitse herder hebben moeten laten inslapen in februari op de leeftijd van 10 maanden. Het hoogte punt van dit jaar was het vieren mijn 5 jarige bruiloft.

Als je dan afgelopen jaar overdenkt, welke dingen zijn er die je komend jaar anders wil doen?
Ik heb het afgelopen jaar teveel mijn gezin beschermd tegen mijn pijn en aandoeningen, teveel bang geweest om hun pijn te doen. Door de manier waarop ik dit heb gedaan heb ik juist mijn gezin pijn gedaan. Dit is wat ik in 2018 echt anders wil gaan doen en zeker nog meer proberen te ondernemen met mijn gezin.

Welke voornemens heb je voor jezelf gemaakt voor 2018?
Zoals ik al vertelde heb ik dit jaar een second opinion laten doen, hier uit is gekomen dat ik opnieuw geopereerd gaat worden aan mijn bekken. 2018 zal dan ook staan voor de operatie, het herstel en hopelijk een begin aan een pijnvrij leven. Ook wil ik nog meer tijd met mijn gezin door brengen. Mijn andere voornemen is nog meer bekendheid en begrip krijgen voor bekkeninstabiliteit, dit is er nog veel te weinig helaas. Mijn andere voornemen is mijn diploma halen voor nagelstyling allround waar ik nu volop voor aan het leren ben. Daarna wil ik nog een studie gaan doen op dit gebied.

Wat heb je nodig om het vol te houden en zoek je hierbij ook steun bij anderen?
Om het vol te houden heb ik de steun van mijn gezin nodig, maar ook zeker van mijn dierbare vrienden. Dat er een schouder is waar je even op mag leunen als het niet meer gaat. Maar ook zeker heb ik mijn lotgenoten groep; Bekkeninstabiliteit en dan ?, nodig als ondersteuning.

Is het voor jou en je voornemens handig om ze in kleine stukjes te hakken, wat zijn voor jou dan de tussendoelen? 
Nee is voor mij niet echt nodig. Zolang ik de steun heb van mijn omgeving kan ik de hele wereld aan.

Als je je goede voornemens over meerdere vlakken verdeeld, is het rijker en dieper. Ipv je alleen maar te concentreren op bv afvallen of opruimen. Welke voornemens kan jij nog meer maken op het gebied van,
 • zorgen voor jezelf en je eigen lichaam: meer aandacht aan mijn lichaam besteden
 • gezin: nog meer tijd met ze door brengen
 • vrienden: zoveel mogelijk er voor hun zijn zoals zij er ook voor mij zijn.
 • familie: heb geen contact met familie en zal hier ook geen energie meer insteken.
 • werk:  werken doe ik helaas niet meer. 
 • medemens, vrijwilligerswerk, maatschappelijk: verder zoals ik nu al doe, er zijn voor een ander wanneer die dat nodig heeft.


Heb je een hekel aan goede voornemens? Dat kan! Vertel waarom heb je er een hekel aan?  
Nee niet echt, ben wel van mening dat het gaat zoals het gaat.

Wanneer kijk jij terug op je leven, trek je conclusies en onderneemt je daar actie op?
Meestal rond december kijk ik terug op het afgelopen jaar. Echter wanneer er eerder in het jaar dingen gebeuren trek ik daar gelijk conclusie uit en zal indien nodig ook anders handelen. Ik wacht dan niet het jaar af, maar zal per direct dingen aanpakken indien nodig.


___________________________

Bedankt voor je openheid. Je hebt mooie doelen en plannen... Ook al zal het een pittig jaar zijn met een operatie, toch spreekt er veel hoop uit. Het beste voor dit jaar en de voornemens die je hebt!


4 opmerkingen:

 1. Beste Cindy, wat fijn dat een operatie mogelijk is. Hoe komt dat zo? Is er zichtbaar op foto’s iets aan de hand met jouw bekken?
  Ik heb zelf ook chronisch bekkeninstabiliteit maar op scans zien ze er niets aan.
  Hoor graag van je.
  Ben je onder behandeling in het ziekenhuis?

  Mvg

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo anoniem. Ik heb div operaties ondergaan. Bij mijn laatste operatie is er de ifuse geplaatst. Dat zijn 2 holle implantaten. 1 van deze imolantaten is te lang waardoor hij in t zenuwkanaal zit. Deze wordt verwijderd en een kortere terug geplaatst. Ik heb van 2006 tot 2016 onder behandeling gelopen bij prof van vugt in t mst in enschede.deze is gespecialiseerd in bi,en doet in uiterste gevallen de operaties. Sinds september weten we dat er nog arts is op dit gebied en dit is dr van helden in de isala kliniek in zwolle. Deze opereert mij. De operatie is aanstaande woensdag.bi is ind niet op scans etc te zien wat t moeilijk maakt.wel zie je bijv scheefstand, oude breuken,ontstekingen etc.daarom is een goede arts of revalidatie centrum nodig om een juiste diagnose te krijgen. Afhankelijk van hoe lang je met klachten loopt adviseren wij vaak het spine en joine centrum(komt nog een blog over) of bijv dr van vugt. Wees vrij om lid te worden van mijn groep als je meer informatie wilt. Bij aanmelding krijg je 3 vragen en na beantwoording wordt je toegelaten. Mocht je meer vragen hebben dan hoor ik het graag van je.
  Grt cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om je goede voornemens te lezen. Ik vind wel dat je gelijk hebt,direct aanpakken. Je hoeft er niet een heel jaar voor te wachten als je iets aan wilt passen.

  Ik hoop echt met je mee dat het beter gaat worden in 2018!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank je wel carola. Ik hoop en duim dat t met jou ook veel beter mag gaan in 2018. Samen zijn we sterk

  BeantwoordenVerwijderen