19 januari 2018

Goede voornemens ...*Johanneke

Goede Voornemens, 


De een heeft er een hekel aan de andere heeft een lijst vol. En toch is deze tijd van het jaar… zo aan het eind van het jaar en de start van een nieuw jaar een mooi moment om de balans op de te maken. Vaak komen daar wel conclusies uit en dingen die je je misschien voorneemt. Maakt dat het dan gelijk een goed voornemen? Dat is maar net hoe je er zelf mee omgaat denk ik!


De komende maand komen er 2 gastbloggers per week aan het woord die vertellen over hun goede voornemens. Dit doen ze aan de hand van een vragenlijst die ik heb opgesteld. Lijkt het je leuk om zelf ook eens gastblogger te zijn op Uit Mijn Keukentje? Stuur dan een mailtje naar uitmijnkeukentje @ hotmail.com (de spaties even er tussen het mailadres uithalen)

Vandaag is Johanneke aan de beurt. Zij schrijft op www.waardevolenuniek.nl  over haar leven en haar persoonlijke leerproces. 
Een waardevolle terugblik op 2017 en vooruitkijkend naar 2018

Voordat ik terugblik op 2017 wil ik mij kort even voorstellen: Ik ben Johanneke Plaggenmarsch, getrouwd en mama van twee prachtige dochters van 8 en 6 jaar en een zoontje waarvan we na 16 weken zwangerschap helaas afscheid van moesten nemen. Dit was voor mij in 2017 wel het dieptepunt van het jaar. Het moment dat we hoorden dat zijn hartje niet meer klopte en het moment dat we afscheid van hem moest nemen. Vooral omdat ik helaas al meerdere miskramen heb gehad rond 12 weken en ik dankbaar was dat we deze grens voorbij waren. Al was het moment dat hij werd geboren ook een moment dat ik koester, omdat ik hem nog even heb kunnen vasthouden. 


Naast verdrietige momenten heb ik  in 2017 ook veel waardevolle genietmomenten mogen ervaren. Zo vierden wij dat we in 2017 12,5 jaar waren getrouwd. Op deze dag hebben we prachtige foto’s laten maken, mijn man en ik in onze trouwkleding en onze dochters in prachtige jurken als bruidsmeisjes. In 2017 ben ik na 10 jaar gestopt met mijn werk en ben ik volledig thuis voor onze kinderen. Daarnaast ben ik begonnen met een eenjarige studie aan de Schrijversacademie. In 2018 hoop ik de basis van deze studie af te ronden en te gaan starten met de specialisatie columns en blogs schrijven.

In de afgelopen jaren had ik altijd veel voornemens. Nu dit jaar, probeer ik dit bewust wat minder te voornemens te hebben. Mijn valkuil is namelijk dat ik dan veel te veel bezig ben met wat er allemaal gaat komen en te weinig bezig ben met het NU. Dat is dan tegelijk een goed voornemen om direct al mee te beginnen. Leven in het NU. Genieten van de dag. ‘Als jij je aandacht op Mij richt, is elk moment waardevol’ mooie woorden uit een bijbels dagboekje van Sarah Young. Elke dag wil ik zo proberen te beginnen. Om te leven in het nu, helpt het mij om naar mijn dochters te kijken en dan met name naar mijn jongste dochter met het syndroom van down. Wat kan zij intens genieten en leven in het nu. Zij is daarin echt een voorbeeld voor mij.

Een ander voornemen is bewuster zijn van mijn eigen grenzen en luisteren naar mijn lichaam. Zo wil ik in het voorjaar van 2018 starten met een cursus ‘leven in mijn lijf’. Om bewuster te worden hoe mijn lichaam reageert op spanning en hoe ik daar zelf invloed op kan hebben. Hoe ik ook steviger in mijn schoenen kan leren staan. 


Ik ben wel heel nieuwsgierig naar wat 2018 mij verder gaat brengen. Zo wil ik ook doorgaan met het coachtraject waar ik in 2017 mee ben gestart om aan de slag te gaan met thema’s als zelfvertrouwen en zelfacceptatie. Op mijn blog kun je lezen wat ik in dit proces leer en hopelijk kan ik jou hier ook mee verder helpen. We mogen namelijk steeds weer opnieuw beseffen dat we Gods geliefde kinderen zijn. Waardevol en Uniek. Waardevol, je mag er zijn. Je bent geliefd. Uniek. Wat zijn jouw talenten? Welke keuzes maak jij?

In 2018 ga ik weer starten met gesprekken voor de rubriek uniek: doen wat bij je past. Dus heb jij een leuke hobby, heb jij van je hobby je werk gemaakt, of heb jij een baan waar jij je echt als een vis in het water voelt? Dan mag je me altijd een mailtje sturen naar waardevolenuniek@gmail.com Vind jij het leuk om te schrijven over voor jou waardevolle genietmomenten? Ook dan mag je mij een mailtje sturen met je blog.

Tot slot wil ik je een waardevol nieuw jaar toewensen, waarin je steeds meer mag ontdekken waarin jij uniek bent!

____________________________

Bedankt voor je mooie blog over je goede voornemens. Je benoemt dat goede voornemens ook maken dat je niet zo in het hier en nu leeft, goed aandachtspunt voor mezelf. 

Ik wil je heel veel zegen wensen, bij al je plannen, verlangens en leven in het moment. Geen opmerkingen:

Een reactie posten