8 maart 2018

Meet the Blogger... *Suzanne

Naast dat ik zelf veel blogs schrijf, lees ik ook graag blogs. Ik lees het alsof ik een tijdschrift lees. Dan een recept, daarna een stukje bijbelstudie, dan weer een stukje over opvoeden enz...Heerlijk en scheelt tijdschriften kopen ;). Door de blogs heen leer je de schrijvers best goed kennen. Bij sommige blogs is dat wat minder duidelijk. Omdat ik eigenlijk altijd nieuwsgierig ben naar de mensen achter een blog, verzon ik deze "meet the blogger" gastblogronde.... Ik deed een oproep onder de bloggers die ik ken met de vraag of ze mee wilde doen. En dat wilde ze.... dus deze maand voor jullie.. 8 bloggers die zichzelf graag aan jullie voorstellen en wat meer vertellen over hun blog en bloggen. 

Vandaag stelt Suzanne zich voor aan jullie en ze blogt op www.gezinonline.com. Suzanne koos ervoor om een blog rondom de vragen te schrijven ipv de vragen in te vullen. Geen probleem natuurlijk :). 


Wat leuk dat ik mij hier voor mag stellen! Mijn naam is Suzanne Exoo, 34 jaar. Bijna 5 jaar geleden trouwde ik met Henry, en samen kregen wij drie kinderen: Abel (4 jaar), Jorik (2 jaar) en Sanneke (11 maanden). Wat zijn we dankbaar voor ons gezin! Henry werkt fulltime op kantoor terwijl ik alle dagen thuis ben voor de kinderen. Momenteel is Henry ook thuis; in oktober 2017 werd bij hem longkanker ontdekt. Zo kwamen we met ons gezin in een storm terecht, waar we ons eigenlijk niets bij voor hadden kunnen stellen. Met de diagnose kwam ook de mededeling dat de artsen hem niet konden genezen. Die dagen hebben wij geleerd wat een smeekgebed is. Wat hebben we gebeden! En velen met ons. Na uitgebreider onderzoek kwam het nieuws dat er misschien toch genezing mogelijk is. Wat een wonder! Er volgden 6 weken van chemotherapie en bestraling, en nu is het afwachten tot maart. Pas dan kunnen de artsen zien of er nog kanker in het lichaam aanwezig is. Dat is dus zo’n beetje rond de tijd dat jullie dit lezen. Spannend! Ons vertrouwen is op de Here, Hij zorgt voor ons. 

In deze tijd is het dan ook een grote steun om iedere week naar het huis van de Here te gaan. We zijn lid van een pinkstergemeente in Zwolle, waar we ons echt onderdeel van een mooie familie weten. De kinderen gaan er ook graag naar de zondagschool. Het is zo fijn om broers en zussen te ontmoeten en samen de Here te prijzen! Thuis doen we dat ook zo graag; samen zingen en muziek maken. Zelf speel ik gitaar en er staat een keyboard in de kamer waar we allemaal wel eens een deuntje op proberen te spelen. De jongens kunnen eigenlijk alle voorwerpen wel gebruiken om te trommelen en de kleine Sanneke zingt al aardig mee. Vooral nu in de winter, omdat we dan wat vaker binnen zijn. 


Van de vier seizoenen is de winter mijn favoriet. Dan bedoel ik de vrieskou, niet de regen. Lekker warm aankleden en met de hond aan de wandel. We wonen niet ver van een leuk stukje bos, daar zijn we regelmatig te vinden. Vroeger schaatste ik ook graag, ik weet eigenlijk niet of ik dat nu nog zo goed zou kunnen. Wie weet kunnen we dat deze winter weer eens uitproberen. 
Wat ik ook heel graag doe, is paard rijden. Ik dacht er al jaren over en kort geleden had ik mijn eerste les. Nu rijd ik elke week. Het is nog veel fijner dan ik vermoedde. Tijdens een paardrijles ben je echt even heel intensief met zo’n dier bezig, het is echt even dat paard en ik. 

5 dingen waar ik een grote smile van krijg?
Mijn gezin natuurlijk. 
Onze hond, Joep. Een schapendoes van inmiddels al weer 6 jaar. Een heerlijk vrolijke hond. 
Een regenboog.
Nieuwe bloemen in het voorjaar.
Muziek (maken).

Voor welke lekkernijen mag je mij wakker maken…. Natuurlijk slaap ik het liefst de hele nacht door. Maar als ik dan toch wakker ben: stroopwafels, macaroni met veel te veel kaas, zacht zoete drop.

Ik schrijf al graag zolang ik mij kan herinneren. Tijdens en na mijn studie Theologie schreef ik al regelmatig Bijbelstudies en overdenkingen mbt de Bijbel. Toen ik kinderen kreeg, ging ik ook over hen schrijven. Zo ontstond een half jaar geleden een familieblog, die al snel aardig wat lezers opleverde. Het was even zoeken naar de juiste vormgeving en onderwerpen om over te schrijven. Inmiddels is dit uitgegroeid tot Gezinonline. Kernwoorden voor de site zijn ‘gezin’ en ‘geloven’. Ik schrijf over ons gezin, christelijk opvoeden en Bijbelse onderwerpen. Ik probeer altijd zo te schrijven, dat het herkenbaar is voor anderen.

Wij zijn een christelijk gezin. Dat betekent dat wij geloven dat God voor ons zorgt, en dat we Hem daar voor eer geven. We vertellen onze kinderen wie Jezus is en leren ze om te bidden. 
In de rubriek 'Geloven' schrijf ik over geloofsvragen die wij in ons gezinsleven tegen komen, en die voor velen herkenbaar zullen zijn. Hoe vertel je bijvoorbeeld aan je kinderen dat opa naar de hemel is gegaan? En wat als de gezondheid in je gezin niet meer zo vanzelfsprekend is?

Naast geloofsvragen komen ook heel praktische opvoedingsvragen aan bod. Wanneer je jonge kinderen hebt, zul je regelmatig vragen hebben.  Hoe wordt mijn kind zindelijk? Hoe krijg ik mijn kind in beweging? Maar ook: hoe leer ik mijn kinderen bidden? En, hoe praat ik met mijn kinderen over God? Op deze en meer vragen geef ik antwoord in de rubriek (christelijke) opvoeding.

Daarnaast werk ik aan twee kinderboeken, waarvan ik nieuwe hoofdstukken ook op de site plaats. Het ene boek gaat over onze eigen kinderen. Het andere boek gaat over Elias, een jongetje van een jaar of acht, dat in Jeruzalem woont in de tijd dat Jezus op aarde was. 


Het is heel verschillend hoeveel tijd ik besteed aan het schrijven. Soms twee uur op een dag, andere dagen helemaal niet. Dat is ook heel erg afhankelijk van onze kinderen, en hoe het met de gezondheid van Henry gaat. Ik zit meestal te schrijven aan de tafel in onze eetkamer. Van daaruit kan ik de woonkamer redelijk overzien en zo de kinderen in de gaten houden. Kop koffie en een zak drop heb ik altijd binnen handbereik. Nieuwe artikelen plaats ik op de site, facebook en sinds kort ook op instagram.

Ik ben nog geen onderwerpen tegen gekomen waar ik niet over durf te schrijven. Maar als ik toch iets moet noemen, dan zou ik zeggen dat ik niet durf te schrijven over onderwerpen waar ik geen verstand van heb. Ik wil graag dat de informatie die ik geef juist is, en goed en duidelijk over komt. En het moet er goed uit zien. Gelukkig heb ik hulp gehad bij het ontwerpen van het logo en de site. Over grafische vormgeving en ict zul je mij niet snel zien schrijven. Dus toch nog een onderwerp waar ik liever niet over schrijf. 

Ik kan zo niet iemand bedenken die ik graag zou uitnodigen om een gastblog te schrijven voor Gezinonline. Wel denk ik na over een rubriek ‘Getuigenissen’. Een mooi plekje op de site met persoonlijke verhalen van mensen over wat God voor hun heeft gedaan. Ook wil ik wat meer gaan samenwerken met christelijke bedrijfjes / ondernemingen. Zo ben ik nu in contact met ‘de Wonderwolk’, waar ik binnenkort een review over zal schrijven en een winactie zal plaatsen. 

Nu de website steeds meer vorm begint te krijgen, denk ik dat ik wel een beetje trots mag zijn. Natuurlijk ben ik apetrots op onze kinderen, en daarom schrijf ik ook graag over ze. Het aantal lezers groeit, en het is vaak heel mooi om de reacties te lezen van mensen. Als ik lees dat mensen steun vinden in mijn artikelen, dan word ik daar blij van. Sommige reacties zijn minder leuk. Het is een christelijke site, en dat stoot ook wel eens op tegenstand. Dat voelt voor mij nooit persoonlijk. Het is eerder een teken dat ik iets heb geschreven waar de boze blijkbaar niet goed tegen kan. 

Het mooiste wat ik mijn lezers mee wil geven, is de vrede van de Here.

Vrede voor u, vrede voor uw huis, en vrede voor alles wat u hebt!
1 Samuƫl 25:6

Hopelijk tot ziens, op Gezinonline!

______________________________

Leuk Suzanne om je wat beter te leren kennen. Maar wat een heftige tijd maken jullie nu mee zeg! Heel veel sterkte en wijsheid toegewenst!

3 opmerkingen: