Stokbrood wordt hier best vaak gegeten. We borrelen vaak op zondag of eten een stokbroodje bij een soepje of nu in het BBQ seizoen eten we ze ook graag. We kochten eigenlijk altijd afbakstokbroden. Tot ik laatst ineens zin had om het zelf te bakken. Nou raden jullie het al? We zijn "uiteraard" verkocht, want oh hoe lekker is vers stokbrood :)
Ik kan alleen de link naar het originele recept delen, want ik veranderde er niks aan. Als je het recept volgt heb je perfecte stokbroden. Op de site van Uit de keuken van Arden staan 2 recepten, maar deze is echt het beste.
Benieuwd hoe dat er uitziet... een middagje bakken?
Kijk hier onder maar... Welkom in mijn keukentje
alles wat ik nodig heb binnen handbereik
prachtig luchtig deeg na de eerste rijs
zien jullie de luchtbel zitten?
eerste ronde deeg vormen
kleine rust/rijs tussendoor en weer verder vormen
klaar voor de 2e rijs
gerezen en ingesneden, klaar voor de oven
na een half uur in de oven
de eerste sneden, heerlijk zacht en met middel luchtbelletjes
proeven moet uiteraard gebeuren :)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten