25 oktober 2012

Spaghetti of lasagne? Waarom kiezen...

Hier thuis is het vaak een discussie eten we lasagne of spaghetti? Manlief houd meer van spaghetti en ik meer van lasagne.... Dus meestal is het om en om. Vond het zelf lastig om een goede lasasgnesaus te maken. Vond die van Honig om eerlijk te zijn het lekkerst, maar wilde graag een goed alternatief hebben zonder al die E-nummers. 

Vorige week ben ik weer eens begonnen met het experimenteren om de lekkerste lasagnesaus te krijgen en het lukte en achteraf het was zo simpel... Dat ik daar niet eerder op ben gekomen.

Het handige aan deze saus is dat de basis mijn eigen pastasaus is. Dus manlief aan de spaghetti en ik aan de lasagne en de jongens die mogen kiezen.

Dit is mijn recept.

1 ui
1 teentje knoflook
1 paprika
1 kleine prei
150 gram champignons 
2 stengels bleekselderij
250 gram rundergehakt 
1 blik tomaten op sap
1 pak/blik gezeefde tomaten
Peper en zout
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
Scheut rode wijn
2-3 eetlepels crème fraich Geraspte kaas
Halve bol mozzarella 
Lasagne bladen
Pasta naar keuze

Snij de ui, paprika, prei, champignons en bleekselderij in stukjes.
Rul het gehakt in een scheutje olijfolie gaar. Voeg dan de ui en een geperst teentje knoflook toe. Bak dit even mee, voeg dan de champignons toe. Als de champignons gaar zijn, voeg dan de paprika toe. Als dit alles goed gaar is blus je het af met een flinke scheut rode wijn.
Draai het gas laag en voeg  de tomaten op sap, de gezeefde tomaten, de bleekselderij toen en warm het goed door.
Maal er verse peper en zout boven en voeg de kruiden toe. Laat dit minimaal een uur pruttelen, het liefst 2 uur. Dan heb je een goed ingedikte saus. Proef even om te proeven of hij goed op smaak is.

De oven voorverwarmen op 200 graden.
Voor de lasagne (voor 1 persoon) neem je ongeveer 1/3 van de saus en dat doe je in een ander klein pannetje. Voeg hier 2 of 3 lepels crème fraich aan toe, goed blijven roeren zodat ze crème fraich goed "smelt". Als alle crème fraich is opgenomen. Kan je de lasagne opbouwen in een ovenschaaltje. Laagje saus, laagje bladen, laagje saus, enz. Eindig met mozzarella die je in plakken heb gesneden. De ovenschaal kan je nu in de oven zetten, voor een half uur.







Ondertussen kook je de pasta volgens de verpakking gaar, zodat die tegelijk klaar is als de lasagne.







Beetje kaas over de pasta met saus, glaasje wijn erbij, groene salade en een lekker vers gebakken brood! Mmmm eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten