24 oktober 2012

Start blog

Dit is mijn 1e bericht als blogger.


Mijn grootste passie is koken en bakken.

Ons brood dat bak ik zelf, het liefst zo volkoren mogelijk. Maar ook koekjes en repen maak ik het liefst van volkoren. Het is voedzaam en gezond wat wil je nog  meer.


Iedere avond probeer ik iets bijzonders te maken, zodat we 's avonds met z'n allen aan tafel kunnen genieten van een voedzame en verse maaltijd. Doen wij dan nooit eens makkelijk? Natuurlijk wel, de patatwinkel zit hier om de hoek en die lucht rond etenstijd... Mmm dat wint het wel eens van het gezonde verstand!


De grootste uitdaging in het koken en bakken vind ik om de balans te vinden tussen gezond en lekker. Gelukkig gaat dit goed samen ben ik achter gekomen. Ik bak het liefst met volkorenmeel en roomboter. Voor het avondeten kook ik met veel verse groenten en het meest zonder zakjes en potjes. (Om zo de E-nummers te vermijden


In mei hebben we hier in het gezin ervoor gekozen om een overstap te maken naar gezond eten en snoepen. Daarbij ben ik zelf gaan lijnen, want er zat toch echt wel iets te veel aan. Ondertussen ben ik 17 kilo afgevallen en nu is de grootste uitdaging (nl. Op gewicht blijven) begonnen. 

Ik viel af volgens het dieet Grip Op Koolhydraten (GOK). Hier kan je er meer over lezen. GOK-dieet.
Op mijn blog zullen ook wel wat recepten/blogs verschijnen over koolhydraatarme maaltijden, dit omdat ik doordeweeks nog grotendeels dit dieet volg en het ook gewoon heel erg lekker is!

De resultaten deelde ik hiervoor altijd op Facebook. Door veel leuke reacties begon bij mij het idee te groeien om een eigen foodblog te beginnen. Spannend want zijn er mensen die mij zullen volgen en het leuk zullen vinden.
We gaan het ontdekken!

2 opmerkingen: