26 november 2012

Peen uit de oven

Een dag koken zonder pannen. Heerlijk, weinig afwas en je kan terwijl het in de oven staat lekker zitten of wat anders doen.
Ik maak dit al jaren en het is altijd weer lekker!

Recept peen uit de oven
1 gezin met 2 kinderen

1 bos peen of 2 winterpenen(afhankelijk van de grote)
Kipfilet, zalmfilet of andere visfilet
Aardappels
Lente-uitje
Witte wijn
Peper en zout
Extra nodig: aluminiumfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zet een bakblik klaar met daarop 2 grote vellen aluminiumfolie.
Schrap de wortels en schil de aardappels.
Snijd deze in stukken en verdeel ze over het folie.
Snijd ook de lente-ui in ringetjes en verdeel deze over de aardappels en peen.
Leg bovenop de aardappels en peen, de vis of kipfilet.
Schenk er een flinke scheut witte wijn overheen en maak wat verse peper en zout.
Vouw het aluminiumfolie goed dicht en zet het in de oven.
Na 35-45 minuten is het gaar en kan je smullen!

Eet smakelijk


Met zalmfilet


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen