11 november 2012

Sperziebonen met gehakt, champignons en rijst





Sperziebonen ben ik zelf niet het een fan van. 
Tot ik dit recept ooit eens maakte. Het orgineel is geloof ik van Maggi, zat achterop een doosje saus. Het recept heb ik door de jaren heen aangepast aan onze eigen smaak.
Eigenlijk lust iedereen het hier eigenlijk wel. Handig,gezond en lekker wat wil je nog meer?!


Recept sperziebonen met gehakt, champignons en rijst.

250 gram gehakt
600 gram sperziebonen 
200 gram champignons 
1 ui
(Evt een paprika)
1 teentje knoflook
Champignonsaus (liefst zelf gemaakt en anders uit een pakje)
Peper, zout en verse bieslook ( heb je dat niet gebruik dan gedroogde bieslook)
Rijst

Kook de rijst volgens de verpakking gaar.

Maak de sperziebonen schoon en kook ze met een beetje zout gaar.
Snijd de ui en champignons in stukjes.
Ondertussen rul je het gehakt met wat kruiden tot het gaar is. Voeg dan de gesneden ui en een uitgeperst teentje knoflook toe. Als de ui gaar is kan je de champignons toevoegen en mee bakken. (Evt de gesneden paprika mee bakken)
Maak vanaf dit punt zelf champignonsaus of maak het pakje klaar in dezelfde pan als waar je gehaktmengsel inzit. Hou je van pittiger roer dan een theelepeltje sambal door de saus heen.
Giet de sperziebonen af en meng ze door het gehakt-champignonsausmengel.
Serveer de rijst erbij en een groene salade
Als je dit wilt eten voor GOK neem je wat meer salade en wat minder rijst. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten