1 februari 2013

Witte bonenschotel

 Al jaren geleden las ik in een kookblad een heerlijke recept voor een witte bonenschotel. Door de jaren heen is het aangepast naar onze eigen smaak. Het is er heel simpel recept. Makkelijk van te voren klaar te maken en later op te warmen! Het is een schotel die je heel makkelijk kan uitbreiden als je eters krijgt.

Recept witte bonenschotel
3 volwassenen of 2 volwassen en 2 kinderen

Pot spaghettisaus of een bak met zelfgemaakte tomatensaus
Pot witte bonen
Bak cherry tomaten
150 gram spekjes
2 rode uien
100 gram kaas
Evt wat sambal
Ovenschaal


Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de uien in grove stukjes. Snijd de cherry tomaten doormidden.
Bak de spekjes en voeg de uien toe.
Spoel ondertussen de witte bonen af in een zeef en laat ze uitlekken.
Als de uien glazig zijn, voeg dan de pot met spaghetti saus toe.
Verwarm goed door. Voeg dan de witte bonen toe en verwarm deze ook mee.
Doe dan de tomaten erbij, even goed doorroeren. Als je van pittig houd doe er dan een theelepeltje sambal door.
Doe alles in een ovenschaal, dek af met een laagje kaas.
Schuif hem in de oven en bak hem in 25 goudbruin.
Heerlijk met een groene salade en een stuk brood.

Dit kan je in de GOK uurtje eten, je zou evt. voor nog minder koolhydraten het brood weg kunnen laten.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen