14 december 2012

Focaccia met pizzatopping

Ik wilde een pizza maken, maar niet met een dunne bodem. Ik wilde een dikke knapperige bodem. Dit is het geworden en we hebben er van gesmuld!

Recept Focaccia met pizzatopping
1 pizza genoeg voor 2-4 volwassenen

1 focaccia, volgens dit recept van het blog: Gezond leven van Jacoline.
1 blikje tomaten puree of 3 eetlepels creme fraich
1 eetlepel italiaanse kruiden
topping naar keuze:
kaas,mozzarella
ham,kip,tonijn,zalm,spek,salami tomaten,uien,ananas,champignons,broccoli,
paprika,rucola,spinazie, 
olijven, zongedroogde tomaatjes
en wat je zelf nog meer kunt verzinnen

Bereid de focaccia volgens de bovenstaande link.
Na het vormen van het brood beleg je de focaccia met de topping van je eigen keuze.
Roer de tomaten puree of creme fraich los met de italiaanse kruiden. Dit smeer je eerst op de bodem en dan beleg je hem met de dingen die je hebt gekozen.
Laat de pizza dan nog ongeveer 20-30 minuten rijzen.
Hij zal niet veel rijzen, door het grote gewicht wat er op ligt.
Bak de pizza dan af volgens het recept. Mocht de bovenkant te donker dreigen te worden, leg er dan voorzichtig een stuk aluminiumfolie op.

Lekker als lunch of maaltijd met een groene salade erbij.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen