15 december 2012

Witlofsalade



Ik hou erg van witlof. Het is heerlijk veelzijdig, je kan het roerbakken, koken, uit de oven eten, rauw eten en er zijn vast nog varianten die ik niet ken. Zo was het van de week de bedoeling dat ik witlof met ham en kaas uit de oven zou eten. Mmm die is toch wel favoriet bij mij en onze oudste, maar helaas begon ik te laat en zou ik het niet meer op tijd klaar krijgen. Dus maar snel een heerlijk salade van gemaakt. Ik doe er altijd veel fruit doorheen zodat het bittere minder opvalt.

Recept Witlofsalade
1 persoon

1 stronkje witlof
1 peer
20 gram noten
stukje komkommer
2 plakjes kipfilet
dressing

Snijd het kontje van de witlof af en pluk de buitenste lelijke bladen eraf. 
Verwijder de bittere kern.
Snijd de kipfilet, peer en de komkommer in stukjes.
Mix alles in een schaal goed door elkaar en schep er wat dressing naar keus door.

Voor GOK is dit oranje en kan je eten in je KH-uurtje

Dit is wat ik dit keer at, maar je kunt er nog veel meer in doen:
  • banaan
  • appel
  • kiwi
  • rozijnen
  • blauw aderkaas
  • rucola
  • bladsla
  • warme gegrilde kip
  • ui

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen