21 december 2012

Grootmoeders eiersalade

Toen ik jaren geleden, voor het eerst op een verjaardag bij mijn schoonfamilie eiersalade at, wist ik niet hoe snel ik nog een toastje met salade moest nemen. En jawel die tweede smaakte ook super! Mmm wat een heerlijk eiersalade, sindsdien koop ik nooit meer van die bakjes uit de winkel! Maak hem altijd zelf, volgens het recept van m'n schoonmoeder. Bedankt ;) voor dit simpele maar lekker recept!


Recept grootmoeders eiersalade

3 eieren
3 eetlepels mayonaise
Peper en zout
Drupje tomatenketchup
Evt wat verse bieslook

Kook de eieren hard.
Snijd ze in kleine blokjes en verbrokkel 't eigeel een beetje.
Roer in een schaaltje de eieren, mayonaise en ketchup goed door elkaar.
Maak verder op smaak met peper, zout en bieslook.

Je kunt de salade nog verder uitbreiden, hou dan aan voor ieder ei 1 eetlepel mayonaise.
Ook kan je extra dingen toevoegen, denk bv aan uitgebakken baconreepjes, lenteuitjes, dunne reepjes zongedroogde tomaatjes, kijk in je koelkast wat je hebt en maak er wat lekkers van!
Je kan dit mengsel ook gebruiken om eieren mee te vullen.

Wij eten dit geregeld en het recept geef ik nog steeds vaak aan vrienden en familie, dus vandaar dat ik hem ook op m'n blog zet

Eet smakelijk!

4 opmerkingen:

  1. Beste Ilse,
    zelf maak ik ook altijd eiersalade, vele malen lekkerder als uit de supermarkt.
    om het wat slanker te maken gebruik ik altijd half mayonaise, half magere yoghurt. het maakt het ook wat frisser van smaak. voor wat extra pit doe ik een beetje kerriepoeder erdoor.
    groetjes Josje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Josje
    Wat je schrijft kan natuurlijk ook. Persoonlijk vind ik de volle smaak van mayonaise lekkerder.
    Je kan qua kruiden zoveel combineren als je wilt.
    Bedankt voor je berichtje!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lijkt me heerlijk, ga ik zaterdag maken, evenals de ham-preisalade! Bedankt voor het delen van de recepten!

    BeantwoordenVerwijderen