5 december 2012

Volkoren taai-taai



Taai taai is lekker, maar vult ook niet erg.... een zak is hier in ieder geval zo weg gegeten door de mannen. Dus tijd voor een volkoren variant. Ik had alleen geen idee of het uberhaupt mogelijk was om zelf taai taai te maken, dus wat gegoogled en wat bleek... super simpel. Dus ik ben de keuken in gedoken en maakte voor het komende weekend als we sinterklaas vieren, nu maar hopen dat ze t weekend redden.. want het ze zijn super lekker.

Recept Taai-taai
Een plaat vol

350 gram volkorenmeel of speltmeel
260-280 gram vloeibare honing 
1 ei
1 ei om te bestrijken
1 eetlepel kaneel
1 theelepel kardemom
1 theelepel nootmuskaat 
1 theelepel kruidnagelpoeder
1 theelepel bakpoeder 
1 klontje anijs fijngemalen
Evt wat kandijsuiker om te bestrooien

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe alle ingredienten (behalve het ene 1 voor het bestrijken en de kandijsuiker) in een grote kom en roer het met een houten lepel goed door. 
Het is een dik deeg. Als het te stug blijft voeg dan nog wat honing toe. Is hey te nat voeg dan nog een heel klein beetje volkorenmeel toe.
Stort het deeg op een bakpapier/matje en duw het uit tot het overal ongeveer 1 cm dik is. Plakt het te erg aan je handen, strooi er dan een heel klein beetje meel over de deeglap.

Bestrijk het geheel met een losgeklopt ei. Strooi evt. wat kandijsuiker over de deeglap.
Bak hem in het midden van de oven gaar en bruin in 10 tot 15 minuten.
Snijd hem als hij nog warm is in stukken met een scherp mes of een pizzasnijder.

Fijne pakjesavond!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen