23 januari 2013

Gevulde courgette



Ik ben dol op naar de markt gaan. Super leuk... struinen en snuffelen bij alle kramen en uiteraard mijn tassen vullen. Afgelopen week gingen we naar markt van Dordrecht. Daar kocht ik voor een prikkie een grote zak courgettes, prachtige mooie kleine exemplaren. Wat ik daar allemaal mee maak? Courgettesoep, in de pastasaus, maar ook wilde ik eens iets nieuws proberen.... Van het weekend wist ik het ik ga hem vullen. Geen wereldschokkend nieuw recept, maar toch lekker genoeg om jullie te delen. Eigenlijk is het net een soort quiche, alleen dan in een courgette
Wij aten hem als maaltijd met wat salade erbij (evt. uit te breiden met wat rijst of pasta). Ook zou je deze courgette als voorgerecht kunnen eten, neem dan een halve courgette, mocht je erg grote courgettes hebben dan zou je ze ook in vieren kunnen delen.






Recept Gevulde Courgette
1 persoon (of 2 voorgerechten)

1 courgette
1 ei
25 ml slagroom
2 champignons
1 lenteuitje
50 gram gehakt
kaas
peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zet een ovenschaal(tje) klaar.
Was de courgette, snijd kop en kont eraf en snijd hem in de lengte doormidden.
Hol hem uit, kijk uit dat je niet door de schil heen gaat en laat bij het begin en einde een opstaand randje staan (die de vulling op zijn plek houd).
Bewaar het vruchtvlees van de courgette.
Snijd de champignons, de lentui en de courgette fijn.
Bak het gehakt rul in een scheutje olijfolie, voeg de groenten toe en bak deze even mee tot ze gaar zijn.
Vul de courgette met het groentenmengsel.
Roer het ei en de slagroom met wat peper en zout los en schenk dit voorzichtig over de courgette (klopt het past er haast niet bij ;) ).
Strooi er wat kaas over en zet ze ongeveer 15-20 minuten in de hete oven.
Lekker met een salade en evt wat pasta of rijst.

Eet smakelijk!
GOK-oranje








Geen opmerkingen:

Een reactie posten