Een tijdje geleden maakte ik muffins van amandelmeel volgens het recept wat ik van het blog: Gezond leven van Jacoline haalde. Ik deed teveel beslag in de vormpjes met als resultaat dat het toen het ging rijzen over de vormpjes heen liep... een deel kwam terecht op de bakplaat. Ik baalde tot ik de stukjes proefde en wat waren die lekker. Heerlijk krokant en vol van smaak. Ik heb gelijk nog een beetje beslag gemaakt en maakte er dit van..
Amandelmeelkoekjes
15 stuks
150 gram amandelmeel
70 gram rietsuiker
60 gram gesmolten roomboter
1 ei
1-3 theelepels kaneel
1 theelepel baking soda
snufje zout
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een stuk bakpapier of bakmatje op een bakplaat.
Doe alle ingrediënten in een kom en meng ze goed zodat je een soort deeg krijgt.
Maak balletjes ter grote van een golfballetje en druk ze plat op de bakplaat.Mocht er met het deeg niet goed te werken zijn, zet het dan even in de koelkast.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de koekjes 10 minuten aan 1 kant en draai ze dan om en bak ze nog 2 minuten.
Eet smakelijk!
Mmmmm wat zien ze er mooi uit. K zou er zo in willen bijten!!!!
BeantwoordenVerwijderenJa waren goed gelukt! En super lekker! Mmmm
VerwijderenLekker! En snel gemaakt ook :-)
BeantwoordenVerwijderenDeze zijn echt heel erg lekker!! Ik ga ze ook eens proberen met kokosbloesemsuiker, om ze nog iets meer verantwoord te maken.
BeantwoordenVerwijderengr Hanna
Leuk !! Ik heb rietsuiker vervangen Door kokos bloesem suiker en kaneel Door cacao en wat cacao nibs er door gegooid. Resultaat : helemaal lekker !
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor het recept, het was heel lekker. We eten amandelkoekjes voor het magnesium.
BeantwoordenVerwijderen