13 februari 2013

Ontbijtmuffins met banaan en honing


Ontbijten doen m'n jongens niet graag en ze hebben 't van geen vreemde Hans en ik houden beiden ook niet echt van ontbijten. Toch is het reuze gezond en moeten de jongens eten voor ze naar school gaan. Maar iedere dag een boterham krijg ik er hier echt niet in. Dus ik maak vaak American pancakes of volkoren 3 in de pan. Maar daar heb ik niet iedere dag tijd voor. 
Zo kwam ik laatst dit recept tegen, past helemaal in m'n straatje door het volkoren en door de havermout. Dat zullen ze wel lekker vinden. Ik past het recept iets aan, oorspronkelijk moest er ahornsiroop in, dit vind ik erg prijzig en heb ik ook niet in huis en heb het vervangen door honing. Ook heb ik er havervlokken extra aan toegevoegd.
Tijdens het heb ik ook allerlei andere varianten staan te verzinnen, die moet ik nog wat verder uitwerken,dus die komen ook nog een keer! Ze vielen erg in de smaak, zeker met nog een likje boter erop. Je kan ze heel handig de avond of dag van te voren maken en evt. even opwarmen 's ochtends. Als tussendoortje bv. uit school/werk zijn ze ook erg lekker.

Recept Ontbijtmuffins met banaan en honing
12-16 stuks

150 gram volkorenmeel
100 gram havermout
25 gram havervlokken
2 bananen
8 gram bakpoeder
125 ml melk
50 ml honing
50 gram geraspte kokos
1 ei
80 gram boter
evt een halve theelepel kaneel

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Prak de bananen fijn.
Klop met een mixer de boter zacht en voeg dan de melk, honing, het ei en de bananen toe tot het een glad mengsel is. 
Voeg dan het volkorenmeel, het bakpoeder havermout, geraspte kokos en havervlokken toe en meng het goed door.
Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en bak ze in 20-25 minuten gaar.

Eet smakelijk!

Hoe ontbijten jullie?
Maken jullie ook wel eens bijzondere dingen?
Wat is je favo-ontbijtje?

14 opmerkingen:

  1. Lekker hoor! :)
    Wat leuk dat ze erg in de smaak vallen bij de mannen! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik denk dat dit wel lekker is...ga ik proberen. Succes met je blog.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Elizabeth
      Ja ze zijn zeker lekker en met een likje boter erop lijkt t wel een feestje ;)
      Ben benieuwd wat je ervan vind!
      Groetjes Ilse

      Verwijderen
  3. Die ga ik zeker eens proberen! Grappig, ik heb net koekjes gebakken met ahornsiroop, heerlijk maar dúúr! Ik sus mijn geweten maar met het feit dat het héél gezonde koekjes zijn (er zitten ook gemalen amandelen én havermout in). Thuis worden ze zo lekker gevonden dat ik ze af en toe moet bakken, ze vragen er steeds om! Ik denk dat deze muffins ook in de smaak zullen vallen, mijn kinderen houden ook van honing (ik vroeger niet).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou bak deze dan ook eens! Vervang dan de honing! Ben benieuwd wat je gezin daarvan vind. Honing vind ik ook niet lekker, maar hier overheerst niet hoor! Koekjes klinken ook goed! Mmm

      Verwijderen
  4. Ik heb ze gisteravond gemaakt, en vanmorgen hadden we een heerlijk ontbijtje! Ik heb het recept wel een klein beetje aangepast (volkoren speltmeel, ricedream amandel-hazelnut-praline-melk en baking soda), maar het was een succes! Volgende keer zet ik de oven ook iets minder warm.

    Ik had er vanmorgen lekker een beetje honing op gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Super dat ze in de smaak vielen. Ik hou zelf altijd van recepten die je naar smaak kan veranderen en dit is er ook een! Veel ontbijtplezier ;)

      Verwijderen
  5. Ik heb ze net gemaakt, ze smaken echt heerlijk! Ik verheug me nu al op het ontbijt morgen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik kreeg dit recept,deze link van een vriendin omdat mijn dochter zo slecht eet,ik heb ze gemaakt en Zie nu pas dat ze van jou site zijn haha super

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Als ik de honing wel wil vervangen voor ahornsiroop, hoeveel moet ik daar dan van gebruiken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kan dezelfde hoeveelheid aanhouden!
      Succes ermee!

      Verwijderen