25 april 2013

Lauw-warme salade met beenham en tuinbonen


Het salade seizoen is geopend! Heerlijk. Op zondag eten we vaak een maaltijdsalade. Lekker en heerlijk om iedere keer weer iets anders te proberen. Een salade met wat warm erdoor vind ik altijd erg lekker. Deze keer een variant met warme beenham en tuinboontjes. De beenham heb ik zelf gebakken en de rest eten we later deze week bij broccolie. De jongens die niet zo dol zijn op een salade aten tuinboontjes met beenham en wat gekookte pasta. Iedereen blij :)

Recept Lauw-warme salade met beenham en tuinboontjes
2 personen

100 gram gemengde sla (of hoeveel je nodig denkt te hebben)
8 stukjes brie
2 opscheplepels tuinbonen
2 opscheplepel gekookte pasta
4 plakken beenham ('t lekkerst zijn de plakken van een vers gebakken beenham, heb je dat niet, koop dan een voorgegaard stuk of een lekkere beenham van de vleeswarenafdeling)
20 druiven
dressing naar keuze

Bak de beenham in een uur gaar (bereidingswijze).
Was en snijd de sla.
Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Verwarm de tuinboontjes.
Verdeel de sla over de borden.
Voeg vervolgens de ham, tuinbonen, gekookte pasta, druiven en brie toe.
Maak het af met een dressing naar keuze. Ik gebruikte een mosterd-dille dressing, een erg lekkere combinatie!

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen