24 april 2013

Gehaktballetjes met amandelen in tomatensaus

Wat is dit lekker zeg! mmmmm...ben niet zo'n fan van gehaktballen, maar zo lust ik ze graag. 
Het orignele recept komt uit het blaadje Boodschappen, maar ik paste zoveel aan aan het recept dat het toch iets totaal anders is geworden.

Lekker met wat rijst en groente (sla, bonen, broccolie). Je kan het ook goed een dag van te voren maken en weer opwarmen voor je het gaat eten.


Recept Gehaktballetjes met amandelen in tomatensaus
2-3 personen

250 gram rundergehakt
gehaktkruiden
olijfolie
50 gram amandelen
30 gram prei
chili peper (vers of gedroogd of uit een molentje)
1 teentje knoflook
100 ml witte wijn
1 blik gepelde tomaten
1 theelepeltje suiker
peper en zout
evt wat paneermeel
evt wat bieslook

Hak de amandelen grof.
Snijd de prei en de knoflook zo dun en fijn mogelijk.
Verhit in een pan wat olijfolie.
Bak hierin de amandelen 3 minuten, voeg dan de knoflook toe en bak deze ook nog 1 minuutje mee.
Doe dit in een grote kom en laat het iets afkoelen.
Voeg dan de prei, het gehakt, de gehaktkruiden, een beetje chili peper toe.
Kneed dit goed door. (hoe beter/langer je kneed hoe fijner de structuur van de gehaktballetjes worden)
Is het nog te nat? Voeg dan wat paneermeel toe.
Draai met natte handen balletjes ter grootte van een walnoot/golfballetje.
Verhit in de pan opnieuw wat olijfolie en bak hierin de balletjes rondom bruin.
Voeg na 10 minuten de wijn toe.
Laat dit een deel inkoken en voeg dan de gepelde tomaten toe.
Voeg de suiker, peper en zout toe.
Laat alles nog 15 minuten zachtjes pruttelen.
Bestrooi het geheel met wat verse bieslook

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen