9 april 2013

Spinaziequiche met volkorencrostini's

Dit recept kwam ik in meerdere kookbladen tegen. 
Leek me erg lekker, maar toch gaf ik m'n eigen draai eraan. Het was erg lekker, maar let er wel goed op dat je er voor zorgt dat je spinazie goed is uitgelekt.Anders krijg je een erg natte quiche en het vocht zuigt zich dan ook in het brood. Ik overgiet de spinazie bv. als 's middags zodat het heel de middag kan uitlekken.
Je zou als volgens GOK wilt eten ook zonder brood kunnen eten. Ook zou je het brood apart kunnen roosteren met wat mozzarella erop, dan blijf het wat krokanter. Het is in ieder geval een schotel die wel vaker op tafel gaat komen bij ons.

Recept Spinaziequiche met volkorencrostini's
1 gezin

500 gram spinazie
1 rode paprika
1 ui
1 teentje knoflook
150 gram hamblokjes
3 eieren
150 ml slagroom
peper en zout
bol mozzarella
3 volkoren boterhammen
evt wat Italiaanse kruiden

Was de spinazie goed, doe alles in een vergiet en overgiet dit met gekookt water.
Je zult zien dat het gelijk slinkt, je kan evt. nog een keer wat kokend water erop gieten.
Laat het in het vergiet staan, zet er evt een zwaar bord op zodat al het vocht er goed uitgedrukt word. Dit laat ik altijd minstens 2 uur staan.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de ui en paprika in reepjes.
Verhit in een pan wat olijfolie en bak hierin de ui, paprika en de hamblokjes.
Pers het teentje knoflook uit en bak dit ook even mee.
Roer ondertussen de eieren met de slagroom, peper en zout los.
Meng de spinazie goed door de het ham/ui-mengsel.
Doe dit in een ovenschaal en giet het eiermengsel erover heen.
Snijd de boterhammen in driehoekjes en steek deze dwars in de schotel.
Als laatste snijd je de mozzarella in blokjes en verdeel de over en tussen de boterhammen. (wil je het zonder boterhammen eten, verdeel dan de mozzarella over de schotel, je kan ook wat mozzarella verdelen over de boterhammen en deze naast de schotel bruin laten worden)
Zet het in de oven en bak het in 30 minuten gaar.

Eet smakelijk!

2 opmerkingen: