6 april 2013

Witte-wijnsaus



Sausjes doen het altijd goed! Geeft soms net wat extra's aan een gerecht. Deze saus kan je voor meerdere doeleinden gebruiken. Het is erg lekker bij een stukje zalm of varkenshaas, maar ook bij bv. asperges is het erg lekker.


Recept Witte-wijnsaus

125 ml witte wijn
1 teentje knoflook
1 bosuitje
3-4 eetlepels crème fraich
bouillonblokje of verse bouillon (de bouillon kan je aanpassen aan het gerecht voor bij de vis neem je visbouillon, of vleesbouillon of evt. groentenbouillon)
peper en zout

Snijd de bosuitjes in ringen.
Verwarm wat boter in de pan en bak hem in 5-8 minuten gaar.
Verwarm ondertussen in een ander pannetje wat olijfolie.
Fruit hier het bosuitje in en pers de knoflook er boven.
Blus het geheel af met de wijn en laat het wat inkoken.
Voeg dan de creme fraich en het bouillonblokje toe. 
Als alles goed is gemengd laat je het zachtjes in ongeveer 5 minuten inkoken.
Afmaken met wat peper en zout.

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen