9 mei 2013

Appel-amandelcake

Ieder weekend ga ik weer opzoek naar iets lekkers om te maken. Niet alles lukt, maar deze zeker wel. Wat een heerlijke cake. Vol van smaak en vol van gezonde dingen waar ik de naam vanuit kan spreken!

Ik koos ervoor om een deel van de bloem te vervangen voor amandelmeel. Zodat er iets minder koolhydraten inzitten, maar hij is nog steeds niet geschikt voor als je GOKt. Als je in fase 2 zit of misschien wel eens iets lekkers wilt eten in het weekend, kan je gerust een stukje nemen!

Recept Appel-amandelcake
1 kleine cake

100 gram boter
100 gram suiker
100 gram bloem
100 gram amandelmeel
2 eieren
2 theelepels kaneel
1 appel
5 gram bakpoeder
1-2 eetlepels melk

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Schil de appel en snijd hem in dunnen plakjes.
Vet de cakevorm in.
Mix de boter met de suiker romig.
Voeg dan de eieren een voor een toe.
Mix even goed door en voeg dan de amandelmeel en de melk toe.
Spatel als laatste de kaneel, bakpoeder en de bloem door het beslag.
Schep een bodem beslag op de bodem, leg daarop plakjes appel, schep daarop weer beslag enz. tot alles op is.
Bak de cake in 55 minuten gaar.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen