14 juni 2013

Stroopwafelcake

Al een tijdje had ik het idee voor deze cake in m'n hoofd zitten. Afgelopen weekend gingen we met wat andere stellen uit onze kerk op pad en er was gevraagd of ik iets kon bakken voor bij de koffie. 
Yesss daar kon ik mooi deze cake eens voor maken. Heb er zelf van gesmuld, heerlijk. Gezond?? Nee helaas niet.. daarom maak ik zulke dingen ook niet vaak.

Recept Stroopwafelcake
1 cake

250 gram stroopwafels (koekkruimels zou ook kunnen)
200 gram roomboter
200 gram patentbloem
125 gram suiker
4 eieren
2 theelepels bakpoeder
50 ml melk

Hak de stroopwafels in kleine stukjes.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet de cakevorm in en bestrooi deze met wat bloem.
Zorg ervoor dat de roomboter goed zacht is.
Mix deze samen met de suiker zacht en romig.
Voeg dan de eieren 1 voor 1 toe. 
Mix even goed door.
Spatel dan de patentbloem en de bakpoeder erdoor.
Mix dan de melk er door zodat je een wat gladder beslag krijgt.
Voeg als laatste de gehakte stroopwafels toe, bewaar nog wat stroopwafels voor op de bovenkant.
Schep de cake in de cakevorm en strooi de achtergehouden stroofwafelstukjes over de cake heen.
Bak de cake in 60-65 minuten gaar.
Hij is gaar als een sateprikker er schoon uitkomt.

Smulse!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen