10 juli 2013

Alles leeg eten...

Zoals ik al in een vorige blog schreef, hebben wij een flinke voorraad in de schuur en in huis. We proberen altijd 1 keer per jaar de voorraadkast, schuur en vriezer leeg te eten. Zo voorkomen we dat er dingen jaren in de kast of vriezer liggen en dus bederven. 

We proberen dit altijd voor onze vakantie te doen. Dan is alles op en kan je na de vakantie weer een verse voorraad aan leggen. 

Zo zijn we dus al een tijdje bezig met het opeten van de dingen die uit de kast en vriezer komen. Lekker, want zo kom je nog wel eens verrassingen tegen. Ik maak nu ook wat gekkere combinaties, omdat ik het echt op wil hebben. Zo maak ik nog wel eens nieuwe succes recepten.

Na de vakantie halen we dan gelijk weer een enorme kar vol voorraad. Halen we gelijk een doek door de bijna lege kast, de vriezer krijg ook gelijk een sopje.. Heerlijk alles weer schoon en vers.

Hoe doen jullie dit?

4 opmerkingen:

 1. Ik ga binnenkort verhuizen dus ik ga ook de kasten eens leegeten. Nog zoveel zakken pasta en meel enzo.. Mijn eerste regel nu: geen zoet broodbeleg meer kopen tot álles op is. Mijn vriezertje heb ik al leeg gekregen, nu de rest nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. bIj ons is het een oudjaarstraditie geworden. Aan het eind van het jaar ga im de kasten door op zoek naar producten die op moeten. Dat zijn dan bijvoorbeeld bijzondere producten die we op vakantie gekocht hebben. Altijd leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zeker een leuke traditie! En een lekkere..... Vaak liggen die vakantie producten hier ook nog wel een tijdje ;)
   Groetjes Ilse

   Verwijderen
 3. bIj ons is het een oudjaarstraditie geworden. Aan het eind van het jaar ga im de kasten door op zoek naar producten die op moeten. Dat zijn dan bijvoorbeeld bijzondere producten die we op vakantie gekocht hebben. Altijd leuk!

  BeantwoordenVerwijderen